open-navfaktor-logo
search
Meksički reditelj
Dvostruki oskarovac Alejandro Gonzalez Inarritu dobit će i Počasno Srce Sarajeva
Iñárritu je jedan od najuspješnijih i najcjenjenijih filmskih stvaralaca današnjice, poznat po pronicljivim, univerzalnim pričama o ljudskom stanju
26.07.2019. u 11:20
get url
text
Alejandro González Iñárritu: Nagrada za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti

Meksičkom reditelju, producentu i scenaristi Alejandru Gonzálezu Iñárrituu pripast će Počasno Srce Sarajeva

Iñárritu jedan je od najuspješnijih i najcjenjenijih filmskih stvaralaca današnjice, poznat po pronicljivim, univerzalnim pričama o ljudskom stanju.

Ovom dobitniku dva uzastopna Oscara za najboljeg reditelja - za filmove "Povratnik" i "Birdman ili neočekivana vrlina neznanja" - na 25. Sarajevo Film Festivalu bit će uručeno Počasno Srce Sarajeva. Nagrada će mu biti dodijeljena za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

- Izuzetno je zadovoljstvo odati priznanje ovom istaknutom autoru koji svaki put iznova odvažno pomjera granice i svoju jedinstvenu viziju pretače u nepredvidive i genijalne filmske priče. Njegovi filmovi, koji se odlikuju posebnim stilom i ritmom, osvajaju i uzbuđuju publiku i kritičare širom svijeta. Radujemo se što ćemo imati priliku da ga ugostimo na 25. Sarajevo Film Festivalu i uručimo mu nagradu Počasno Srce Sarajeva za njegov neizmjerni doprinos historiji filmske umjetnosti sa bezvremenim, nagrađivanim klasicima koje pravi od početka svoje karijere - izjavio je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.