Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo predložilo je, a istražni sudija Županijskog suda prihvatio je prijedlog da se 34-godišnjaku i 26-godišnjaku odredi pritvorr zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku po krivičnoj prijavi Policijske uprave karlovačke.

Nakon što su dvojica policajaca prvi put ispitana 14. juna utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičeni 11. juna, između 19,50 i 20,40 sati, više puta udario državljanina Afganistana i povrijedio ga udarajući ga šakom u glavu i ruku te nogama po tijelu.

Prvoosumnjičeni je Afganistanca povrijedio tokom obavljanja službe odnosno prijevoza službenim policijskim vozilom od Cetingrada do Policijske stanice u Slunju.

Drugoosumnjičeni je počinio krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti jer kao policijski službenik tokom obavljanja svoje službe nije prijavio postupanje prvoosumnjičenog , iako je bio svjestan da je on tokom službe tjelesnopovrijedio oštećenika.

Karlovačka Policijska uprava je ranije saopćila da su obojica policajaca udaljena iz službe i protiv njih će se pokrenuti disciplinski postupak za težu povredu službene dužnosti, uz obrazloženje da je kod njih "nulta stopa tolerancije na nasilje", prenosi Hina.