open-navfaktor-logo
search
Pretučen u policijskom vozilu
Dvojici hrvatskih policajaca određen pritvor zbog nanošenja povreda Afganistancu
Dvojici hrvatskih policajaca određen je pritvor zbog osnovane sumnje da je jedan povrijedio ilegalnog migranta iz Afganistana, a drugi da to nije prijavio.
20.06.2020. u 10:15
get url
text

Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo predložilo je, a istražni sudija Županijskog suda prihvatio je prijedlog da se 34-godišnjaku i 26-godišnjaku odredi pritvorr zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku po krivičnoj prijavi Policijske uprave karlovačke.

Nakon što su dvojica policajaca prvi put ispitana 14. juna utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičeni 11. juna, između 19,50 i 20,40 sati, više puta udario državljanina Afganistana i povrijedio ga udarajući ga šakom u glavu i ruku te nogama po tijelu.

Prvoosumnjičeni je Afganistanca povrijedio tokom obavljanja službe odnosno prijevoza službenim policijskim vozilom od Cetingrada do Policijske stanice u Slunju.

Drugoosumnjičeni je počinio krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti jer kao policijski službenik tokom obavljanja svoje službe nije prijavio postupanje prvoosumnjičenog , iako je bio svjestan da je on tokom službe tjelesnopovrijedio oštećenika.

Karlovačka Policijska uprava je ranije saopćila da su obojica policajaca udaljena iz službe i protiv njih će se pokrenuti disciplinski postupak za težu povredu službene dužnosti, uz obrazloženje da je kod njih "nulta stopa tolerancije na nasilje", prenosi Hina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.