open-navfaktor-logo
search
Nesreća na gradilištu
Dvojica radnika pala sa 22. sprata gradilišta "Beograd na vodi"
Poslovođa i pomoćnik geodeta poginuli su nakon pada sa 22 sprata zgrade
14.09.2018. u 18:04
get url
text

Dvojica radnika poginula su jutros u glavnom srbijanskom gradu na gradilištu "Beograd na vodi", nakon pada sa 22. sprata, javlja B92.

Kako su javljaju mediji iz Srbije, jedan od njih je imao oko 20 godina, a drugi oko 40. Još se ne zna kako se tačno nesreća dogodila, no prema neslužbenim informacijama do nesreće je došlo kada je propala privremena konstrukcija koja drži beton na mjestu prilikom lijevanja.

Hitna pomoć je pronašla njihova tijela nakon izlaska na teren, no mogli su samo konstatovati smrt.

Poginuli su poslovođa i pomoćnik geodeta, koji su bili saradnici kompanije Strabag. 

- Radnici koji su na gradilištu izgubili život su u potpunosti bili obučeni za sve situacije i moguća dešavanja i uredno prijavljeni - ističe se u saopćenju ove kompanije, javlja B92.

Okolnosti ukazuju na to da je u pitanju nesretan slučaj, iako su primijenjene sve propisane mere zaštite na svim pozicijama gradilišta.

- Nažalost, i pored toga, došlo je do gubitka života, koji se nije mogao predvidjeti, niti spriječiti mjerama zaštite. Strabag doo, kao društveno odgovorna kompanija, vodi računa o svakom detalju i svim zaposlenim licima. Ljudski faktor je nažalost sveprisutan u ovakvim djelatnostima, a Strabag će preduzeti, kao i do sada, implementaciju najviših standarda kako bi svi zaposleni bili maksimalno sigurni - navodi se u saopćenju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.