open-navfaktor-logo
search
Akcija MUP-a KS i OSA-e
Dvojica pljačkaša zlatare na Baščaršiji uhapšena i predata Tužilaštvu, za trećim se traga
Dvije osobe koje se sumnjiče za pljačku koja se prekjučer usred dana dogodila na Baščaršiji u Sarajevu, uhapšene su i danas su nakon krim-obrade u MUP-u KS predate u nadležnost sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.
09.06.2020. u 16:40
get url
text

- Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela razbojništva počinjenog u zlataru na Baščaršiji, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH, identifikovali su osobe koje se dovode u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, te su dosad uhapšeni J. B. (1994), koji je uhapšen jučer, te A. H.(1998), koji je uhapšen danas - kazao je portparol MUP-a KS MIrza Hadžiabdić.

Obojica uhapšenih su iz Sarajeva, a nezvanično saznajemo da se radi o Jasminu B. i Arminu H., koji su odranije poznati po krivičnim djelima.

- Tokom intenzivnog rada na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela izvršeno je više pretresa stambenih objekata na području Kantona Sarajevo, saslušan veći broj svjedoka, te preduzet niz drugih kriminalističko istražnih mjera i radnji. Za trećom osobom, H. Z. (1990), koji se nalazi u bjekstvu, raspisana je potraga, te se nastavlja dalji rad na njegovom pronalasku - kazao je Hadžiabdić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.