open-navfaktor-logo
search
Zatražen pritvor
Dvojica banjalučkih policajaca osumnjičeni da su opljačkali migrante
Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci predložilo je da se odredi pritvor dvojici pripadnika MUP-a RS, Bojanu Stankoviću (24) i Milošu Bajiću (21), obojica iz Banje Luke, zbog sumnje da su zajedno sa dvije nepoznate osobe počinili krivično djelo razbojništvo.
11.11.2022. u 16:30
get url
text

Oni su sumnjiče da su prilikom vršenja službene dužnosti,  7. novembra ove godine oko 23 sata, na autobuskoj stanici u ulici Braće Podgornika u Banjoj Luci, iz bašte kafića ''Soledar'' izveli grupu od oko 15 migranata, nakon čega su četiri migranta izdvojili iz grupe.

Potom su ih odveli u pravcu željezničke stanice i tamo zajedno sa dvije nepoznate osobe, od kojih je jedna bila naoružana automatskom puškom, oštećene pretresli i od oduzeli novac u iznosu od oko 700 eura. 

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke. O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.