open-navfaktor-logo
search
Katastrofa
Dvoje mrtvih, troje teško povrijeđenih u zagrebačkoj Ilici: Nesreću skrivio Marin Kamenički
Marin Kamenički (20) je vozio "mercedes C 63 AMG", koji je sinoć jurio velikom brzinom po Ilici i prešao u suprotnu traku, nakon čega se frontalno sudario s drugim automobilom.
24.08.2018. u 10:09
get url
text
Marin Kamenički

On je prouzrokovao sinoćnju strašnu nesreću na Ilici, u kojoj su sudjelovala četiri automobila, dvije osobe su preminule, a tri su povrijeđene i prevezene u bolnice. Jedna od povrijeđenih osoba je u vrlo teškom stanju na intenzivnoj njezi.

U bolnici je i teško povrijeđeni Kamenički, vozač "mercedesa" koji je prouzrokovao nesreću.

Zamjenica općinskog državnog odvjetnika Mirjana Guščić sinoć je potvrdila da su poginule 23-godišnja djevojka i starija ženska osoba.

- Najvjerojatnije je uzrok velika brzina i prelazak vozila u suprotnu traku, nakon čega je došlo do sudara. U nesreći su smrtno stradale dvije ženske osobe, obje suvozačice. Dvije muške osobe teško su povrijeđene, obojica vozači. Oni se nalaze u bolnici, dok je još jedna ženska osoba, suvozačica, zadobila lakše ozljede. U toku je uviđaj. Nisu svi sudionici nesreće iz Zagreba, ali su hrvatski državljani - kazala je Guščić na mjestu nesreće.

Ona nije htjela otkriti više detalja prije završetka uviđaja.

Index doznaje da je vozač "mercedesa C63 AMG", koji je sinoć velikom brzinom jurio kroz Ilicu, 20-godišnji Marin Kamenički.

Kamenički je bivši savjetnik Uprave radija Enter Zagreb. Također, on je predsjednik Udruženja "Karlo Klaić", koja je povezana s auto-moto manifestacijom "Kec na desetku", koja se održava u čast Karlu Klaiću. On je, kako navode u promotivnom videu, volio automobile i adrenalin. Ideja manifestacije proizašla je nakon smrti Klaićeve pogibije u prometnoj nesreći 1. oktobra 2016. godine. Cilj organizacije, navode, jest okupiti sve ljubitelje brzih i sportskih automobila te ih ujediniti.

U junu prošle godine Kameničkog je primila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, kao člana izaslanstva Koordinacije komercijalnih radijskih postaja pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca.

Najprestižnija S izvedba ovog Mercedesa, C 63 S, ima 510 KS, a njegova cijena iznosi oko 100 hiljada eura. Ako je suditi po objavi na Instagramu, slupani autoomobil je imao 510 KS.

Svjedokinja je Indexu ispričala kako je u nesreći sudjelovalo vozilo marke "mercedes".

- Vozilo je prošlo cestom brzinom većom od 150 kilometara na sat, naglo zakočilo tako da se stražnji kraj okrenuo i udario u vozilo iz suprotnog smjera. Jedna hitna je otišla pod sirenama. Stanovnici zgrade 424 su brzo zvali sve službe i požarnim aparatima krenuli gasiti "mercedes" (ili neka slična marka) koji se nakon nesreće zapalio. Stanar sam na adresi Ilica 424, pa sam iz prve ruke nažalost ovo vidjela i čula - napisala nam je čitateljica.

Svjedoci spominju i da se vozač "mercedesa" utrkivao cestom, te se zabio u "opel", koji je dolazio iz suprotnog smjera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.