open-navfaktor-logo
search
Sud odlučio
Dvojac uhapšen zbog ubistva Ammara Kapidžića smješten u pritvor
Amel Kurtić, za kojeg se sumnja da je organizator ubistva, počinio je samoubistvo, pucavši sebi u glavu u selu Odžaci kod Konjica
10.06.2019. u 11:13
get url
text

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu Igor Todorović prihvatio je prijedlog Tužilaštva KS i odredio jednomjesečni pritvor za 23-godišnjeg Armina Iglicu i 19-godišnjeg Alema Šojku, koji su uhapšeni zbog ubistva Ammara Kapidžića, potvrđeno je za Faktor u Sudu.

Oni se sumnjiče za ubistvo na podmukao način i iz osvete, a Tužilaštvo KS je pritvor predložilo zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo, te bojazni da bi njihovo puštanje na slobodu dovelo do uznemirenja javnosti.

Iglica i Šojko, podsjećamo, nakon ubistva Ammara Kapidžića u naselju Sokolović Kolonija, uhapšeni su u selu Pervizi na obroncima Bjelašnice, a locirani su uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH.

Treća osoba koja je učestvovala u ubistvu Kapidžića je počinila samoubistvo u selu Odžaci (općina Konjic).

Radi se o 29-godišnjem Amelu Kurtiću, za kojeg se sumnja da organizirao ubistvo Kapidžića, jer mu se želio osvetiti za njegovo ranjavanje u novembru prošle godine, nakon kojeg je ostao invalid.

Ko je povukao obarač utvrdit će istraga, a Faktoru je iz istrage nezvanično potvrđeno da je Kurtić kobne noći poslao poruku svojoj majci u kojoj je najavio ubistvo i samoubistvo, te je molio da mu oprosti.

Ubio se pucnjem u glavu u vozilu iz kojeg je prethodno izbacio svoje saučesnike.

Ubistvo s kolonija Ammar Kapidžić
1 od 17
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.