open-navfaktor-logo
search
Okončana istraga
Dvojac optužen za otimanje skupocjenog sata i pokušaj iznude "porschea" od fudbalera Sarajeva
Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Vedada Bajramovića i Bobana Karabatkovića zbog saizvršilaštva u krivičnom djelu iznuda.
17.03.2022. u 10:51
get url
text

Riječ je o slučaju iznude na štetu fudbalera FK Sarajevo Rifeta Kapića, o čemu je Faktor ranije pisao.

Oni se terete da su 25. oktobra 2021. godine u večernjim satima prvobitno zapratili auotmobil i kretanje  Rifeta Kapića, te su u garaži zgrade u kojoj stanuje sjeli u njegov automobil i uz prijetnju pištoljem odvezli ga u jedan ugostiteljski objekat u naselju Kovačići.

- Optuženi su mu rekli da je dužan 300.000 KM navodne provizije u vezi sa nogometnim transferima, budući da je R. K. profesionalni nogometaš. Zahtijevali su od njega skupocjeni sat i da prepiše automobil "porsche panamera" na Vedada Bajramovića kako bi namirio navodni dug - navodi se u optužnici.

VEZANI TEKST - Ovo je sportista kojem su kriminalci oteli sat od 120.000 eura i pokušali iznuditi "porschea"

Dan nakon toga, Kapić je u strahu predao ključ od automobila Vedadu Bajramoviću, a u namjeri da ga oduzme, optuženi Bajramović je spriječen, budući da ga je ubrzo nakon toga, a u saradnji sa dežurnim kantonalnim tužiocem uhapsila Federalna uprava policije.

U toku istrage, otkriven je i optuženi Boban Karabatković kao saizvršilac krivičnog djela iznuda .

- U optužnici je postupajući tužilac predložio produženje pritvora Vedadu Bajramoviću. Za glavni pretres predloženo je saslušanje 10 svjedoka, saslušanje vještaka za mobilne telefone te izvođenje više od 40 materijalnih dokaza - saopćilo je Tužilaštvo KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.