open-navfaktor-logo
search
Prijavljeni tužilaštvu
Dvojac iz firme oštetio povjerioce i budžet RS-a za više od dva miliona KM
Policija u Doboju podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu protiv A. B. i S. S., iz Dervente, zbog osnova sumnje da su izvršili krivična djela zloupotreba ovlaštenja u privredi, oštećenje ili povlašćivanje povjerilaca i neizvršenje sudske odluke. 
05.08.2020. u 11:43
get url
text

Nezvanično, u pitanju su odgovorne osobe firme "K-uni plus" d.o.o. Derventa.

Za A. B. i S. S. postoji osnov sumnje da su od 2015. do 2018. godine, kao odgovorne osobe firme čiji su računi blokirani zbog nesposobnosti za izmirenje obaveza, povezanoj novoformiranoj firmi u kojoj su također odgovorne osobe, naložili obavljanje platnog prometa preko njegovih aktivnih žiro računa, sve kako bi izbjegli plaćanje obaveza prema Poreskoj upravi RS-a u ukupnom iznosu 105.635,84 KM i povjeriocima, zbog čijih potraživanja su im blokirani računi, u ukupnom iznosu 1.925.267,92 KM.

A. B. se tereti da je tokom 2017. godine, u namjeri sticanja protivpravne imoviske koristi za spomenutu firmu, uskratio novac koji predstavlja javni prihod na način da je izbjegao obračunati i prijaviti poreze i doprinose na lični dohodak (prekovremeni rad) radnika u iznosu 15.751,32 KM, te tako oštetio budžet RS-a i u navedenom iznosu, saopćeno je danas iz Policijske uprave Doboj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.