open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Dvije sedmice od ubistva Krunića: Istraga intenzivna, ali bez novih rezultata
Do sada je saslušano na desetine osoba i pretreseno više lokacija, ali iz MUP-a RS i nadležnog Tužilaštva RS, pod čijim nadzorom se sprovodi istraga, ne saopćavaju nove detalje
06.05.2019. u 19:32
get url
text

MUP RS sprovodi intenzivnu istragu o ubistvu banjalučkog preduzetnika Slaviše Krunića, ali nema novih detalja u vezi sa ovom likvidacijom.

Nakon dvije sedmice, nije poznat motiv zločina, kao ni ko je nalogodavac ove brutalne likvidacije.

Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović ubijeni su u sačekuši 22. aprila u selu Glamočani, nadomak Banje Luke oko 22.30 sati. Tom prilikom teško je ranjen Goran Ilić, Krunićev vozač, a u razmjeni vatre ubijen je jedan od napadača Željko Kovačević.

Do sada je saslušano na desetine osoba i pretreseno više lokacija, ali iz MUP-a RS i nadležnog Tužilaštva RS, pod čijim nadzorom se sprovodi istraga, ne saopćavaju nove detalje.

- Istraga u vezi sa ovim predmetom se odvija pod nadzorom Tužilaštava RS. Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS aktivno rade, ali u cilju zaštite istrage, nismo u mogućnosti da dajemo više informacija – kazala je kratko za Faktor načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović.

Zbog ovog zločina za sada je u pritvoru jedino Emilio Baldo, dok se traga za Benedijem Đukanovićem koji je u bjekstvu. On je sa mjesta zločina pobjegao u bijelom "golfu 7". Nekoliko sati nakon ubistva, 23. aprila oko dva sata ujutro, saobraćajna patrola ga je zaustavila i legitimisala u selu Lug kod Dervente, ali nije zadržan jer u tom trenutku nije bio osumnjičen za ubistvo. Od tada mu se gubi svaki trag. 

Baldi je Okružni sud Banja Luka 25. aprila odredio jednomjesečni pritvor, a na teret se stavlja da je zajedno i po prethodnom dogovoru sa ubijenim Kovačevićem i odbjeglim Đukanovićem "iz za sada neutvrđenih motiva", a u namjeri da ubiju Slavišu Krunića, u više navrata dogovarali način izvršenja djela, nabavku oružja, način komuniciranja, da bi 22. aprila ove godine postigli konačan dogovor i likvidaciju sproveli u djelo.

Sumnja se da su Kovačević i Đukanović bili direktni izvršioci ubistva, dok im je Baldo javio kada je "meta" krenula prema mjestu sačekuše.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.