open-navfaktor-logo
search
PU Zvornik
Dvije osobe uhapšene zbog krijumčarenja migranata
Policajci su identifikovali ukupno 15 migranata iz Pakistana, za čije krijumčarenje se sumnjiče osobe iz Omarske i Bratunca
06.05.2019. u 09:19
get url
text

Policajci Policijske uprave Zvornik uhapsili su dvije osobe zbog sumnje da su krijumčarile migrante.

Kako je saopćeno iz PU Zvornik, uhapšeni su N. M. (26) iz Osmaka i N. S. (69) iz Bratunca, a sumnjiče se za krivično djelo krijumčarenje ljudi. 

- Policijski službenici PS Zvornik su preduzimajući operativno-taktičke mjere i radnje, 03/04. maja, pored magistralnog puta Zvornik-Milići, u mjestu Jošanica, kontrolisali putnički automobil marke "ford", kojim je upravljao N. M. Prilikom kontrole, u vozilu je identifikovano osam osoba iz Pakistana, za koja postoji sumnja da su ilegalno prešle granicu sa susjednom državom - navodi se u saopćenju.

Istu noć, policajci Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Zvornik su u mjestu Karakaj, kontrolisali automobil marke "nissan", kojim je upravljao N. S. iz Bratunca. Tom prilikom, u vozilu je identifikovano sedam osoba iz Pakistana, za koje postoji sumnja da su ilegalno prešle granicu sa susjednom državom.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH.

- Policijski službenici nastavljaju dalji rad na kompletiranju i dokumentovanju krivičnog djela krijumčarenje ljudi - dodali su iz PU Zvornik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.