Banja Luka

Dvadesetogodišnjak osumnjičen za silovanje 67-godišnje starice

Objavljeno: 27.09.2019. u 11:37 Autor: B. S.

Tužilac je predložio pritvor zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo

FOTO: Ilustracija

Alem Delić (20) iz Travnika osumnjičen je da je u Banjoj Luci silovao šezdesetsedmogodišnjakinju.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenog stavio je danas prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banja Luci.

- Osumnjičeno lice navedeno krivično djelo počinio je u Banjoj Luci na štetu šezdesetsedmogodišnjakinju - saopćeno je iz tužilaštva u Banjoj Luci.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije