open-navfaktor-logo
search
"Sarajevo 2019"
Dva srebra i bronza za BiH, Srbija najuspješnija prvog dana takmičenja
Druga zlatna medalja bh. reprezentativcima izmakla je u kategoriji preko 100 kilograma u kojoj je Igora Vračara u finalu porazio Nijemac Losseni Kone
06.07.2019. u 20:17
get url
text

Najuspješniji takmičari poslije prvog dana Evropskog judo kupu Sarajevo 2019 su reprezentativci Srbije koji su osvojili po jedno zlato i srebro, te dvije bronze, dok su se bh. džudisti okitili s dva srebrena i jednim bronzanim odličjem.

Juniorski reprezentativac BiH Vuk Elez poražen je u finalu kategorije do 81 kilogram, a bolji od njega bio je Francuz Giga Abuashvili. Bronzane medalje osvojili su Italijan Giacomo Gamba i Francuz Maxime-Gael Ngayap Hambou, koji je bio bolji od našeg Božidara Vučurevića.

U kategoriji do 90 kilograma takmičenja koje tradicionalno organizuje Judo savez BiH trijumfovao je Bugarin Kostadin Tsvetanov. On je u finalu savladao Srbijanca Darka Brašnjovića, a bronze su pripale Enielu Carolyju (Francuska) i Nadavu Zuratu (Izrael).

{$galerijaFotografija}

Mathias Madsen iz Danske bio je najbolji u konkurenciji džudista do 100 kilograma. Srebro je pripalo Kylianau Bulthuisu iz Holandije, dok je njegov zemljak Yonathan Van Stroe osvojio bronzanu medalju.

Druga zlatna medalja bh. reprezentativcima izmakla je u kategoriji preko 100 kilograma u kojoj je Igora Vračara u finalu porazio Nijemac Losseni Kone. Bronzu našoj zemlji u ovoj kategoriji donio je Vasilije Vujičić, kojem se na najnižem mjestu pobjedničkog postolja priključio i Bugarin Ivaylo Dimitrov.

Izraelka Tamar Malca osvojila je zlato u kategoriji do 48 kilorama. Srebrom se okitila Garbiela Dimitrova, a bronzomim medaljama Ivana Nikolić (Crna Gora) i Nevena Milić (Srbija).

U konkurenciji džudistkinja do 53 kilograma slavila je Nadežda Petrović iz Srbije koja je u finalu bila bolja od izraelske takmičarke Paz Kafri. Treće mjesto osvojile su Sofia Asvesta sa Kipra i Leonie Gonzalez iz Francuske.

Najbolja u kategoriji do 57 kilograma bila je reprezentativka Kosova Flaka Loxha. Ona je u finalu porazila Holanđanku Shannon Van De Meeberg, dok su bronzane medalje pripale Marici Perišić iz Srbije i Pleuniji Cornelisse iz Holandije.

Finalnom bloku prvog dana takmičenja prethodilo je svečano otvaranje na kojem su prisutne prigodnim govorom pozdravio potpredsjednik JSBiH Ognjen Pavlović, nakon čega je prvi čovjek Saveza i član Sportske komisije EJU-a Branislav Crnogorac svečano otvorio Evropski judo kup za juniore.

Evropski judo kup za juniore nastavlja se u nedjelju u 11 sati takmičenjem. Sutra će na tatami džudistkinje u kategorijama - 63 kg, - 70 kg, - 78 kg i + 78 kg, te džudisti u konkurenciji - 60 kg, - 66 kg i - 73 kg.

Evropski judo kup za juniore 2 06.07.2019.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.