open-navfaktor-logo
search
Za fudbalske sladokusce
Dva spektakularna duela u četvrtfinalu Lige prvaka
Večeras se igraju prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka.
06.04.2021. u 08:53
get url
text

Na rasporedu su dva fenomenalna duela.

Real Madrid će ugostiti Liverpool na Alfredo di Stefano stadionu u revanšu finala iz 2018. godine. Oba tima pred ovaj meč znatno su oslabljena.

Kraljevi ne mogu računati na Ramosa, Carvajala, Hazarda, dok je neizvjestan nastup Valverdea. Kod Liverpoola je lista izostanaka nešto duža pa je Klopp tako lišen usluga Gomeza, Hendersona, Matipa, Van Dijka, Origija...

- Ovo je najvažnija utakmica u sezoni jer je naredna koju igramo. Ne razmišljamo o prošlosti, radi se o nokaut fazi, odlučuje 180 minuta igre, možda i više - izjavio je trener Reala Zinedine Zidane.

Jurgen Klopp veli da je žrijeb težak, kao i da je svjestan da drugačije u ovoj fazi ne može ni biti.

- Kada pogledate ostale timove, pomislite "Bože, svi su jaki i imaju kvalitet". Zaista se radujem utakmicama s Realom, prije nešto više od dvije godine suočili smo se s njima i bila je to teška noć za nas - poručio je Klopp.

Za Real Madrid je ovo 17. nastup u četvrtfinalu elitnog kupskog takmičenja, a prvi put u ovom stoljeću jedini su španski predstavnik među osam najboljih. Liverpool je osmi put u četvrtfinalu.

U drugom susretu Manchester City dočekuje Borussiju Dortmund. Ekipa Pepa Guardiole u četvrtfinalu je treću sezonu uzastopno, a duel protiv njemačkog predstavnika dočekuju sa 26 pobjeda u posljednjih 27 utakmica, što je impresivan niz.

- Moramo biti na najvišem nivou u obje utakmice, od prve do posljednje sekunde. Eliminirati Manchester City bilo bi nešto posebno. Guardiola je bez dileme jedan od najboljih svjetskih trenera i njegove ekipe dominiraju fudbalom gotovo 15 godina - rekao je Edin Terzić, trener Borussije Dortmund.

Pep Guardiola veli da City želi otići što dalje.

- Pripremio sam ovu utakmicu kao i svaku prethodnu u posljednja dva do četiri mjeseca. Jedno je ono što želimo, a pravo stanje moramo pokazati na travnjaku i savladati protivnika - rekao je Guardiola.

Oba meča igraju se od 21 sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.