open-navfaktor-logo
search
Prošlo 15 dana
Dva službenika Općine Novo Sarajevo bili pozitivni na koronavirus, ostali testovi negativni
Dva službenika Općine Novo Sarajevo prije 15 dana bili su pozitivni na koronavirus.  
02.07.2020. u 15:47
get url
text

- Radi se o porodičnim klasterima, a svi od uposlenika koji su bili u kontaktu sa zaraženima su na vrijeme testirani i njihovi nalazi su negativni. Uposlenici pozitivni na koronavirus, nakon kontakata sa zaraženim osobama iz svog porodičnog okruženja i prije testiranja, nisu dolazili u Općinu, a nakon rezultata upućeni su i u samoizolaciju – potvrdili su za Faktor u Općini Novo Sarajevo.

U saradnji sa nadležnim epidemiologom provedene su sve predviđene epidemiološke mjere u cilju zaštite od potencijalnog širenja zaraze. Pored redovne dezinfekcije, izvršena je i dodatna dezinfekcija zgrade Općine, a rad Općinskih službi se odvija u punom kapacitetu.

S obzirom na cjelokupnu epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo, Općina Novo Sarajevo nastavit će provoditi sve propisane higijensko-epidemiološke mjere u cilju zaštite zdravlja svih naših sugrađana. U Općini su od početka epidemije koronavirusa uvedene mjere zaštite, pa je obavezno nošenje zaštitnih maski, rukavica po potrebi. Na ulazu u Općinu se mjeri temperatura i dezinfikuju ruke, određena je posebna prostorija za rad sa strankama po unaprijed dogovorenim terminima. 

Upućujemo apel građanima da se pridržavaju svih mjera kako bi se spriječilo dalje širenje zaraze koronavirusom, a u Općini smo poduzeli sve potrebne mjere u skladu sa epidemiološkom situacijom u Kantonu Sarajevo, odgovorili su izu Press službe Općine Novo Sarajevo..

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.