Saznajemo

Dva radnika potražila pomoć ljekara: Šta se jutros dogodilo u GIKIL-u

Objavljeno: 09.11.2018. u 13:37 Autor: J. B.

U Univerzitetskom-kliničkom centru Tuzla kažu nam da radnici iz GIKIL-a danas nisu došli u njihovu zdravstvenu ustanovu

Pogon Koksare u sklopu lukavačkog GIKIL-a

U krugu lukavačkog GIKIL-a jutros su povrijeđena dva radnika. U MUP-u Tuzlankog kantona potvrdili su da je u fabrici došlo do manje eksplozije, koja je preplašila radnike dok su radili na skeli.

- Radnici nisu zadobili povrede od eksplozije, nego od pada. Nemamo informacije o kakvim se povredama radi. Na licu mjesta bili su i GIKIL-ovi vatrogasci koji su odmah reagirali - rečeno je u MUP-u TK.

U Univerzitetskom-kliničkom centru Tuzla kažu nam da radnici iz GIKIL-a danas nisu došli u njihovu zdravstvenu ustanovu, što potvrđuje da njihove povrede nisu teške.

U GIKIL-u nezvanično saznajemo da se sve dogodilo u pogonu Koksare, gdje je 3. avgusta došlo do veće eksplozije te se obavljaju radovi na sanaciji. Radnici su radili na spajanju novih rezervoara te je došlo do varničenja zbog čega su dva radnika skočila sa skele. Nakon toga su se javili doktoru, utvrđeno je da nisu povrijeđeni i vratili su se na posao.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije