open-navfaktor-logo
search
Disciplinski postupak
Dva hrvatska policajca sankcionisana zbog nanošenja povreda migrantu
Karlovačka policija informisala je danas javnost o sankcionisanju dvojice policajaca zbog sumnje da je jedan od njih 11. juna lakše povrijedio stranca zatečenog u ilegalnom boravku u Hrvatskoj, a da ga drugi nije ni spriječio u povrijeđivanju migranta, niti ga prijavio.
19.06.2020. u 20:39
get url
text
Migranti i policija

Obojica su udaljena iz službe i protiv njih će se pokrenuti disciplinski postupak za težu povredu službene dužnosti, te su uz krivičnu prijavu dovedeni pritvorskom nadzorniku karlovačke Policijske uprave, prenosi Hina.

Iz policije su saopćoli da je 11. juna tokom utvrđivanja okolnosti nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku, u policijsku stanicu Slunj doveden strani državljanin na kojem su policijski službenici uočili povrede.

Ilegalni migrant u početku nije želio reći šta se dogodilo, a kada se izjasnio, njegov je iskaz bio suprotan iskazu policijskih službenika.

Na osnovu provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je jedan policijski službenik lakše povrijedio stranog državljanina, dok je drugi policijski službenik propustio spriječiti takvo postupanje i nije ga prijavio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.