Na Zagrebačkom velesajmu gdje je otvorena  Ambienta, međunarodni sajam namještaja, unutrašnjeg uređenja i prateće industrije, prvi put zajedno izlažu članice klastera Namještaj i drvo BiH i Drvni klaster Hercegovina, uz podršku Privredne komore Federacije BiH.

- Članice klastera su male kompanije kojima je na ovaj način data prilika da se predstave na ovom sajmu. Utisci ostalih izlagača i posjetitelja na sajmu su izuzetno pozitivni s obzirom na to da je naš namještaj izuzetnog kvaliteta. Osim predstavljanja svojih proizvoda naši proizvođači će na ovaj način imati priliku da upoznaju nove kupce i ostvare poslovne kontakte – rečeno je Feni iz PKFBiH.

Na Ambienti se do 13. oktobra predstavlja 461 izlagač iz 28 zemalja. To je poslovni događaj od iznimnog značaja za drvnu industriju i dizajn enterijera, a ove godine bilježi rast u izlagačkom i stručnom, popratnom segmentu.

Prema statističkim podacima, izvoz namještaja iz BiH u osam mjeseci ove godine iznosio je gotovo 371 milion KM, što je više u odnosu na isti period lani kada je ostvaren izvoz od 367 miliona KM.