Kada Mandić ide da se slika i hvali projektima, nerijetko se tu nađe i premijer Forto.

Tako je Forto sa Mandićem u više navrata posjetio osnovnu školu na Šipu čije su otvaranje najavljivali u više navrata. 

Kada se Mandić našao u neobranom grožđu po pitanju Hastahane i gradnje objekta Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) na tom lokalitetu, Forto je pritrčao da upetlja prste i pomogne Mandiću iako nema nikakvu nadležnost u sporu između Općine Centar i Centralne Banke BiH.

Mandić je tada u otvorenom pismu Centralnoj banci BiH priznao da je novu lokaciju za gradnju objekta CBBiH prekoputa Avazovog tornja ponudio na insistiranje premijer Edina Forte.

Kakva je uloga premijera Kantona Sarajevo u sporu između Općine Centar i Centralne banke? Nikakva.

Ipak, Mandić ne ostaje dužan Forti, pa se i on često stavlja na mjesto advokata kantonalnog premijera i njegovih ministara. 

Prilikom perioda kada je Sarajevo ličilo na sve osim na glavni grad s obzirom na nečistoću koja je uzrokovana neradom nadležnih institucija, Srđan Mandić je redovno po društvenim mrežama i TV emisijama pravdao i svim silama se trudio da "očisti" KJKP Rad, premijera i nadležne ministre od odgovornosti zbog nečistoće glavnog grada. Mandić je znao otići toliko daleko daleko da je čak tvrdio da određene struje namjerno dovoze smeće i prljaju grad kako bi narušili ugled sarajevske "Trojke", direktora kantonalnih institucija i ministara.