open-navfaktor-logo
search
Postavljanje hibrida
Dva bagera i kamioni: Pogledajte kako napreduju radovi na stadionu Koševo
Huk sa tribina zamijenjen je bukom mašina. Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase" trenutno više liči na gradilište nego na dom Fudbalskog kluba Sarajevo.
24.08.2022. u 17:31
get url
text

U sklopu projekta "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH", 9. augusta počeli su radovi postavljena savremene hibridne podloge po UEFA standardima.

Adnan Džemidžić, generalni sekretar Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, najavio je da će radovi biti završeni u roku od tri mjeseca.

Međutim, prema onome što smo zatekli danas na Koševu, 15 dana nakon početka radova, pitanje je da li će rokovi biti ispoštovani. U trenutku posjete ekipe Faktora na terenu su bile dvije mašine - dva bagera (jedan radi, a drugi parkiran na "korner zastavici" ispred istočne tribine), te kamioni koji su odvozili zemlju.

{$galerijaFotografija}

Firma koja vrši radove uklonila je postojeći travnjak u potpunosti, a radovi sa bagerima se nastavljaju.

Inače, ustaljena je procedura da se prije postavljanja nove trave, uradi i postavljanje drenaže, zatim da se izvrši nasipanje i valjanje šljunka, postavljanje sistema navodnjavanja, postavljanje grijača, te da se izvrši nasipanje sitnog pijeska.

VEZANI TEKST - Počela rekonstrukcija travnjaka na stadionu "Asim Ferhatović Hase"

Treba naglasiti kako uveliko kasne radovi na preostala tri stadiona, koji su počeli znatno ranije, a na kojima se vrši postavljanje novog travnjaka i to u Banjoj Luci (Gradski stadion na kojem igra Borac), Tuzli (Tušanj - Sloboda i Tuzla City), te Mostaru (Arena Rođeni - Velež).

Hibridni travnjak prije četiri godine dobila je Grbavica. Radovi na Željinom stadionu trajali su znatno kraće nego što traju sada u organizaciji FSBiH. Tako su, na primjer, mašine na Grbavicu ušle 21. maja 2018, a Željo je 18. jula 2018. godine igrao evropsku utakmicu protiv estonske Narve Trans. Praktično, radovi su trajali 49 dana!

A, danas će pojedinci slaviti ako bude ispoštovan rok od 90 dana kojeg je najavio Džemidžić...

Rekonstrukcija stadion Asim Ferhatović, Koševo, 24.08.2022
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.