open-navfaktor-logo
search
Mjesec do utakmice
Duško Bajević na mukama: Povrede kroje spisak Zmajeva uoči baraža za EURO 2020
Odbrojavanje je počelo. Za mjesec fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će polufinale baraža za EURO 2020, a na Bilinom polju će gostovati Sjeverna Irska.
26.02.2020. u 19:29
get url
text

Duško Bajević, selektor Zmajeva, zajedno sa pomoćnicima posljednji mjesec je sklapao kockice, a mozaik još nije sklopljen.

Velike probleme našem stručnom štabu stvaraju povrede fudbalera koji bi trebali igrati važnu ulogu u našem nacionalnom timu. Tako je Bajevićev asistent potvrdio kako se Sead Kolašinac neće oporaviti do duela sa Sjevernom Irskom, a upitni su i nastupi Senada Lulića i Radeta Krunića.

Upravo su Kolašinac i Lulić trebali biti rješenja za bočne pozicije u zadnjoj liniji, pa će selektor sada morati potegnuti za alternativama. A ko god da to bude, po rejtingu, teško da može nadoknaditi prvotimce Arsenala ili Lazija.

I Krunić je trebao biti starter, ali je i veznjak Milana pod upitnikom jer se još nije oporavio nakon prijeloma metatarzalne kosti.

Uz sve to danas su iz Italije stigle i vijesti o povredi Milana Đurića, napadača Salernitane, koji ima problem sa stopalom, pa je upitan za nedjeljni meč protiv Frosinonea.

Stoga, spisak će ovisiti o medicinskim izvještajima iz Lazija, Milana i Salernitane, a Bajević će pred javnost izaći početkom narednog mjeseca.

Osim povreda, postoje i određene dileme zbog forme nekih igrača. Tako je recimo Ermedin Demirović, napadač koji ima pravo nastupa i za mladu reprezentaciju, sjajnim igrama u Švicarskoj stavio Bajevića na slatke muke.

Kako saznajemo selektor će objaviti nešto širi spisak, što zbog problema sa povrijeđenim igračima, što zbog činjenice da ćemo vjerovatno igrati dva meča.

Prema trenutnoj situaciji, za meč protiv Sjeverne Irske, a nadamo se i u finalu baraža konkurisat će: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Asmir Begović (Milan), Kenan Pirić (Maribor), Ervin Zukanović (SPAL) Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Samir Memišević (Groningen), Ermin Bičakčić (Heffenheim), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Marko Mihojević (Erzgebirge), Zoran Kvržić (Kayserispor), Muhamed Bešić (Sheffield United), Gojko Cimirot (Standard Liege), Senad Lulić (Lazio), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Miralem Pjanić (Juventus), Luka Menalo (Olimpija), Rade Krunić (Milan), Dino Hotić (Cercle Brugge), Haris Duljević (Nimes), Edin Višća (Istanbul BB), Izet Hajrović (Dinamo), Miroslav Stevanović (Servette), Edin Džeko (Roma), Milan Đurić (Salernitana), Ermedin Demirović (St. Gallen), Armin Hodžić (MOL Fehervar).

Polufinale baraža Zmajevi će igrati 26. marta protiv Sjeverne Irske na Bilinom polju, a u slučaju da ostvarimo pobjedu, pet dana kasnije na istom stadionu ugostit ćemo boljeg iz duela Slovačka - Republika Irska. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.