open-navfaktor-logo
search
Trenira u Srbiji
Dušan Tadić, kapiten Ajaxa: Juventus će osvojiti Ligu prvaka
Jednom od najboljih igrača reprezentacije Srbije Dušanu Tadiću ne dopada se ambijent u kome se trenutno igraju utakmice širom Evrope.
11.06.2020. u 08:50
get url
text

Kapiten Ajaxa izrazio je nadu da će se u što skorije vrijeme stvoriti uvjeti za povratak publike na stadione.

- Pratimo ovih dana mečeve u Bundesligi, atmosfera je tužna. To se bukvalno nikome ne gleda. Fudbal bez navijača nema nikakvog smisla. Suština je u tom huku sa tribina, da se osjeti emocija. Navijači su ti koji daju ritam događajima na terenu. Iskreno se nadam da će stadioni u narednoj sezoni ponovo poprimiti stari kolorit i da će se utakmice igrati u onom veličanstvenom ambijentu - rekao je Tadić u razgovoru za Anadolu Agency (AA).

Tadić posljednjih nekoliko dana održavao formu na terenima Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije (FSS) u Staroj Pazovi.

- Radio sam zajedno sa Duškom Tošićem i pod nadzorom koordinatora za fizičku pripremu FSS Andreje Milutinovića. To je uobičajena praksa kada smo u Srbiji, čisto da ostanemo u trenažnom ritmu i da spremni dočekamo pripreme u svojim klubovima. Uskoro se vraćam za Holandiju i jedva čekam da krenu grupni treninzi sa ekipom Ajaxa - istakao je Tadić.

Upravo je Tošić izjavio da mu pauza zbog koronavirusa nikako nije prijala i da je po povratku na teren imao osjećaj da umjesto lopte, šutira kamen.

- Nisam imao taj osjećaj - nasmijao se Tadić, a potom naglasio:

- Šalili smo se ovih dana na tu temu, istina je da je potrebno vrijeme da se igrač vrati u pravi ritam poslije tolike pauze, ali osjećaj je nešto sasvim drugo. On se ne gubi tako lako. Ili ga imaš, ili ga nemaš.

Osjećaj se ne gubi, ali uvijek postoji opasnost od povrede.

- Ne plašim se, jer je trener Milutinović brinuo o svakom detalju. Radili smo kao da je sezona u punom jeku. Na igračima je da učine sve što je u njihovoj moći kako bi preduprijedili eventualne povrede. Nikada nisam imao problema sa formom, osjećam se odlično i spreman sam za najteže fizičke napore. Vjerujem da je isti slučaj i sa mojim kolegama iz ekipe - kaže Tadić.

Prekid holandskog prvenstva i proglašenje Tadićevog Ajaxa za prvaka, izazvali su revolt u taboru AZ Aalkmara koji se u tom trenutku nalazio na diobi prve pozicije na tabeli.

- Oni su pokušavali sve i svašta. Insistirali su na baražu za prvaka, ali neće biti ništa od toga. Bez obzira ko je prvi na tabeli, smatram da je donijeta prava odluka. Na stranu gol-razlika, igrali smo najbolji fudbal u ligi i zasluženo smo osvojili titulu - mišljenja je Tadić, koji je izdvojio i svog favorita za budućeg prvaka Evrope:

- Juventus će osvojiti Ligu prvaka. I pored poraza u prvoj utakmici od Lyona, mislim da će se plasirati u narednu rundu i da će im konačno poslije dugo vremena poći za rukom da se domognu evropskog trona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.