open-navfaktor-logo
search
Komentar kola
Đurić za Faktor: Rezultat na Koševu nije iznenađenje, nadam se da će se Željo dići
Na utakmicama 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koje su igrane u subotu, nedjelju i ponedjeljak palo je 15 golova.
02.11.2021. u 21:18
get url
text

Najefikasniji susret odigrali su Tuzla City i Leotar, a loš prvenstveni niz izabranici Husrefa Musemića prekinuli su visokom domaćom pobjedom nad Trebinjcima koje su savladali s 4:0.

Veliko iznenađenje priredili su fudbaleri Radnika. Velibor Đurić u svom trenerskom debiju slavio je u gostima kod Veleža rezultatom 2:1, što je bila prva gostujuća pobjeda Semberaca u ovoj sezoni.

I Rudar Prijedor je iznenadio Sarajevo na Koševu gdje je osvojio bod, dok u duelu Željezničara i Zrinjskog nije viđeno ni "d" od derbija. Aktuelni lider domaćeg prvenstva protutnjao je Grbavicom, gdje je pobijedio s uvjerljivih 3:0.

Susrete 15. kola PLBiH za portal Faktor prokomentarisao je donedavni kapiten Radnika, a sada šef stručnog štaba Velibor Đurić, koji se u zvaničnom zapisniku još vodi kao drugi pomoćnik u timu iz Bijeljine.

Sarajevo - Rudar Prijedor 1:1
- Sigurno da kod ekipe Sarajeva postoje određeni problemi. Rezultat 1:1 je iznenađujući za Sarajevo protiv bilo koje ekipe kada igraju na domaćem terenu, ali s obzirom na ono što su oba tima prikazala na Koševu, mislim da je ishod jako realan. Iako zbog obevaze sa svojom ekipom nisam bio u mogućnosti pratiti drugo poluvrijeme, mogao sam pročitati da je Rudar u drugom dijelu imao dvije dobre situacije. Njihova karakteristika i jeste to da su najopasniji iz kontri.

Evidentno je da je Sarajevo u nekoj krizi rezultata i igre, a ako pogledamo tradiciju ishoda duela ova dva tima na Koševu, onda možda možemo govoriti o iznenađenju.

Tuzla City - Leotar 4:0
- Tuzla City je izuzetno dobra i kvalitetna ekipa. Njihova glavna snaga je svakako Husref Musemić kod kojeg sam trenirao u vrijeme dok sam nosio dres Olimpika. Sve ovo su posljedice njegovog rada. Uz to posjeduje takav tim koji za poluvrijeme može postići dva-tri gola i moram priznati da su jako nezgodni.

Što se Leotara tiče, i oni su na početku sezone imali te iste ili slične probleme kao i mi. Ipak, trenutno imaju šest bodova više od nas, a to su ako sada gledamo upravo oni bodovi koje su osvojili u međusobnim duelima protiv nas, gdje smo igrali u egalu.

Hoće li nam biti glavni konkurenti u borbi za opstanak, to ćemo vidjeti. Trenutno imaju šest bodova više, pa je malo teško i nezgodno pričati o tome, a u igri je još dosta bodova do kraja sezone.

Velež - Radnik 1:2
- Od svojih saigrača sam tražio da budu pravi na treningu, da radimo određene stvari koje nismo radili prije. Mogu reći da su to uspješno prenijeli na teren, što mi je bilo jako bitno.

Koliko god smo mi imali pritisak zbog činjenice da dvije godine nismo pobijedili u gostima, da ove sezone nemamo pobjede u gostima, vjerujem da je pritisak u Veležu bio veći jer protiv nas manje-više svi unaprijed upišu bodove, a tu je svakako i situacija koja nije bila idealna zbog prethodnih rezultata.

Mi smo pokazali želju i htijenje, pa smo i kod 1:1 izašli visoko  i na kraju smo nagrađeni za takvu igru.

Svi znamo da se posljednji rezultati Veleža vežu isključivo za Feđu Dudića. Iskreno, drago mi je da je dobio podršku kluba da nastavi sa radom, što je svakako dobar primjer za cijeli bh. fudbal.

Na press konferenciji nakon utakmice bila je dosta teška situacija, nisam baš želio ni pretjerano komentarisati dešavanja na terenu.

Borac - Posušje 3:0
- Borac igra sve bolje, ima kvalitetne individualce. U drugom poluvremenu su stigli do pobjede, iako je u prvom dijelu Posušje pružalo otpor. Goste je sigurno poremetila i rana povreda Miletića.

Široki Brijeg - Sloboda 0:0
- Bod sa Pecare je uvijek dobar, ali kako sam mogao čuti i vidjeti ima i onih koji u Tuzli nisu zadovoljni, što govori koliko su ambicije porasle. Nevezano za to što smo izuzetno bliski, Mladena Žižovića vidim u grupi najperspektivnijih trenera u našoj zemlji. Sloboda je u posljednje vrijeme konstantno na trećem-četvrtom mjestu i to je uspjeh igrača i Žižovića.

Široki Brijeg od početka sezone ima tih problema sa realizacijom. Nažalost, mi smo u kratkom period od njih doživjeli dva poraza. Njima definitivno nedostaje igrač kakav je recimo bio Wagner, igrač koji svojom kvalitetom riješi stvar.

Željezničar - Zrinjski 0:3
- Zrinjski igra konstantno dobro ove sezone. Mi smo imali tu privilegiju da ih savladamo, ali i svi znaju kakva je to utakmica bila. Njihova prednost je što stvarno imaju nekoliko vrhunskih igrača, koji su veliki profesionalci. Ostali fudbaleri samo se "priključe" uz Bilbiju, Ćorluku, Jakovljevića i Barišića.

Ako ćemo konkretno o susretu s Grbavice, prvo poluvrijeme je bilo dosta negledljivo, ali Zrinjski je pokazao kako iz jedne situacije rješava stvar.

Željo je opet imao tu šansu poslije odlične lopte Mekića da pogodi za 1:1 ili ako ništa da se igrač koji je bio u prilici "uvali" i izbori penal, a iz svega se ne desi ništa!

Evidentno je da Željo ima problema u svim segmentima kluba, da tu nešto ne štima. Ne igraju loše u nekim situacijama, ali opet u drugim to ne izgleda uopće dobro. Nadam se da će se dići, volio bih jer onaj stadion i oni navijači to zaslužuju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.