Fudbaleri Radnika jutros su iz Bijeljine otputovali za Slovačku, gdje u četvrtak, igraju revanš- meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Spartaka iz Trnave. U ekipi vlada dobro raspoloženje, s obzirom na to da u Trnavu idu sa dva gola prednosti iz prvog susreta u Banjoj Luci (2:0).

Trener Mladen Žižović ističe da postoji još mnogo prostora za napredak u igri njegove ekipe, te da se nada da će svi igrači biti spremni za revanš u Slovačkoj.

- Očekuje nas jedan težak revanš, s obzirom da je Spartak Trnava apsolutni favorit bio pre ovog meča, evo mi smo im malo to zakomplikovali. Nadamo se da ćemo sačuvati ovu prednost od 2:0 i da ćemo na njihovom terenu uspjeti zabiti barem jedan gol koji će opet se nadam biti dovoljan za prolaz. Vidjeli smo i sami da je sve do nas, pogotovo u ovoj utakmici u Banjoj Luci te ako mi budemo na pravom nivou i da svedemo greške kojih je bilo na ovoj utakmici, na minimum, mislim da imamo realne šanse za prolaz dalje - rekao je strateg Radnika Mladen Žižović.

Kapiten i strijelac u prvom meču Velibor Đurić, kaže da su svjesni odličnog rezultata, ali da još uvijek posao nije završen.

- Kao što ste i vidjeli, zaista smo u nekim momentima izgledali sjajno, iako nam je to prva zvanična utakmica i vjerujem da ćemo nešto tako slično ponoviti i u Trnavi. U Slovačku idemo kao da je 0:0 i vjerujem da ćemo i tamo pružiti jednako dobru partiju kao u Banjoj Luci - uvjeren je kapiten Plavih Velibor Đurić.

Utakmica između Spartaka i Radnika igra se u četvrtak 18. jula sa početkom u 20 sati i 45 minuta u slovačkom gradu Trnova.