open-navfaktor-logo
search
Postao "slobodni agent"
Durant se odrekao više od 30 miliona dolara, postaje saigrač bh. reprezentativca?
Tridesetogodišnji košarkaš trenutno se nalazi u New Yorku, gdje se oporavlja od operativnog zahvata, a već od nedjelje bi mogao imati novi klub
Denis Zeba
27.06.2019. u 13:39
get url
text

Finiš protekle sezone NBA lige, u kojoj su Toronto Raptorsi osvojili prvu šampionsku titulu ikada, nakon što su u finalnoj seriji s 4:2 porazili sada već bivše šampione Golden State Warriorse, obilježila je povreda Kevina Duranta.

Durant, koji je povrijedio Ahilovu tetivu, odlučio je da ne iskoristi opciju za jednogodišnje produženje ugovor s Ratnicima, te se tako odrekao godišnje plaće u iznosu od 31,5 miliona dolara i stekao status "slobodnog agenta".

Tridesetogodišnji košarkaš trenutno se nalazi u New Yorku, gdje se oporavlja od operativnog zahvata, a već od nedjelje, kada počinje prijelazni rok, mogao bi imati novi klub.

Zanimljivo da su Warriorsi ponovo zainteresovani za Duranta, bez obzira na to što s njima nije želio produžiti ugovor na dodatnu godinu, a osim bivših prvaka velika zvijezda zanimljiva je Boston Celticsima i Brooklyn Netsima. Desi li se da potpiše ugovr s Netsima, Durant bi postao saigrač bh. reprezentativca Džanana Muse.

Pojedini američki mediji navode kako bi zbog povrede Durant mogao propustiti kompletnu narednu sezonu. U protekloj je u 78 utakmice imao prosjek od 26 poena, 6,4 skoka i 5,9 asistencija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.