open-navfaktor-logo
search
Bh. reprezentativac
Duran: Zasluženo smo u finalu gdje priželjkujem selekciju Brazila
Reprezentativci Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci plasirali su se u svoje šesto uzastopno finale na Svjetskom prvenstvu, koje se ove godine igra u Sarajevu. 
09.11.2022. u 18:22
get url
text

Trofejna selekcija BiH u polufinalu je deklasirala Egipat s 3:0 i zakazala veliko finale s pobjednikom duela između Irana i Brazila. 

Reprezentativac BiH Mirzet Duran nakon meča je istaknuo da je Egipat u meču protiv Njemačke pokazao da se radi o odličnoj reprezentaciji.

- Znali smo da ih ne smijemo podcijeniti ako želimo pobjedu i to smo danas pokazali na terenu, tako da mislim da zasluženo idemo u finale - izjavio je Duran nakon meča.

Vjeruje da je Iran favorit u meču protiv Brazila, ali podsjeća da je 2014. godine upravo Brazil pobijedio Iran.

- Mi smo te godine osvojili Svjetsko prvenstvo, nakon što smo u finalu slavili protiv Brazila. Bit će to još jedna odlična utakmica, a ja se nadam da ćemo u finalu igrati protiv Brazila, jer za razliku od Irana, koji je naš najveći protivnik u ovom sportu, oni nas nikada nisu pobijedili - dodao je odbojkaš. 

Uoči ovog meča reprezentacija BiH je saznala da je kapitenu Sabahudinu Delaliću preminuo brat, a Duran napominje da je Delalić uprkos tome odigrao odličnu utakmicu. 

- Čestitao bih kapitenu, nije mu bilo lako, a odigrao je odličan meč. Rijetki su koji bi to mogli - zaključio je Duran. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.