open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Dunović: HDZ je kukavički odlučio biti politički nasilnik nad demokratijom i građanima BiH
Današnjim potezom HDZ je pokazao šta misli o građanima BiH. Posebno su pokazali šta misle o dijelu građana, odnosno Hrvatima, iza kojih se sklanjaju. Oni žele da svi Hrvati ili glasaju za HDZ ili da nemaju mogućnost da izađu na izbore, kazao je potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović.
17.05.2022. u 19:56
get url
text

- Glasanjem protiv odluke kojom su se trebala osigurati sredstva za održavanje izbora, ministri iz HDZ-a, ne samo da su prekršili zakon i Ustav, već su se kukavički odlučili biti politički nasilnici nad demokratijom i građanima Bosne i Hercegovine - dodao je on.

Dunović je zatim pozvao visokog predstavnika da donese odluku o osiguranju sredstava za održavanje izbora, a glasače da konačno osude "politike blokada, politike jednoumlja i politike sigurnosne destabilizacije države".

- Danas su, bez imalo ustručavanja, ministri iz HDZ-a pokazali da su oni nosioci takvih politika u Vijeću ministara. Sve ovo još jedan je pokazatelj da nakon održavanja izbora hitno moramo mijenjati Izborni zakon i smanjiti mogućnost blokada, posebno onih koje provode stranke sa ne više od 4 posto glasova građana - zaključuje potpredsjednik FBiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.