Bh. blok

Dunović: Demokratska fronta ne želi u izvršnu vlast Kantona Sarajevo

Objavljeno: 12.12.2018. u 16:43 Autor: S. Ka.

Ne bismo da idemo dalje u kadrovsku politiku jer smatramo da Bh. blok vrijedi više nego neke raspodjele oko kojih se mi sutra eventualno ne bi složili, kaže Dunović

Pregovarački timovi šest stranaka koje čine većinu u Skupštini Kantona Sarajevo večeras bi trebali nastaviti pregovore o raspodjeli resora i konkretnim imenima ministara koji bi se trebali naći u budućoj kantonalnoj vladi. Prethodno, danas i prethodnih dana održavani su radni unutarstranački sastanci, kao i sastanak bh. bloka kojeg čine SDP, Naša stranka i Demokratska fronta.

Na današnjem sastanku bh. bloka, prema nezvaničnim informacijama koje su prenesene Faktoru, bilo je određenih nesuglasica a navodno su sastanke napuštali i predstavnici DF-a i Naše stranke. Ovo nam niko od učesnika pregovora nije želio potvrditi. Edin Forto, mandatar za sastav vlade KS, rekao nam je da svakodnevno održavaju radne sastanke i da nema nikakvih problema, a slične izjave dobili smo i od pregovarača iz SDP-a.

Međutim, informacija koju smo dobili od Milana Dunovića (DF), aktuelnog potpredsjednika FBiH, govori u prilog tvrdnjama da nešto ipak "ne štima".

Dunović nam je kazao da se Demokratska fronta odrekla svih pozicija u izvršnoj vlasti u korist SDP-a i Naše stranke "u cilju očuvanja bh. bloka".

- Razlog je očuvanje bh. bloka jer ne bismo da idemo dalje u kadrovsku politiku, jer smatramo da ovaj blok vrijedi više nego neke raspodjele u vezi kojih se mi sutra eventualno ne bi složili. Nemam ništa drugo dodati, ni pozitivno ni negativno, osim toga da je  ovo stav DF-a u ovom trenutku, ali možda nije definitivan. Nije nemoguće da se sutra već nešto drugačije desi, mada ja trenutno nemam informacija da bi moglo doći do promjena - rekao nam je Dunović u telefonskom razgovoru, ne želeći otkriti više detalja. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije