open-navfaktor-logo
search
2. Bundesliga
Duljevićev Dynamo prokockao pobjedu, Selimbegoviću bod u Fürthu
Tri meča devet kola Bundeslige odigrana su danas, a Dynamo Dresden našeg Harisa Duljevića prokockao je dva gola prednosti u gostima kod Magdeburga
06.10.2018. u 15:11
get url
text
Haris Duljević
Haris Duljević

Tri meča devet kola Bundeslige odigrana su danas, a Dynamo Dresden našeg Harisa Duljevića prokockao je dva gola prednosti u gostima kod Magdeburga.

Gosti iz Dresdena odličnu su počeli. Već u sedmoj minuti vodili su zahvaljujući golu Konea, da bi u 23. minuti susreta Aosman udvostručio prednost s kojom je Dynama otišao na poluvrijeme.

U 56. minuti trener gostiju odlučio je bh. reprezentativca povući sa travnjaka, a izgleda da su tada kola krenula nizbrdo za njegov tim. Samo četiri minute nakon izjaska Duljevića Kreuzer je pogodio vlastitu mrežu i smanjio na 1:2.

Prava drama desila se u finišu susreta. Kone je u 90. minuti promašio jedanaesterac kojim bi osigurao pobjedu Dynamu, a već u prvoj minuti sudijske nadoknade Magdeburg je poravnao na konačnih 2:2. Strijelac je bio Butler.

Svakako vrijedi i spomenuti remi Jahn Regensburga na gostovanju kod Greuther Fürtha. Domaći su poveli golom Atange u 49. minuti, da bi gostujući tim, u čijem stručnom štabu radi nekadašnji fudbaler Željezničara Mersad Selimbegović, do izjednačenje stigao golom Gruttnera u 75. minuti meča.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.