open-navfaktor-logo
search
Reprezentativac BiH
Duljević za Faktor: Sretan sam zbog historijskog uspjeha Sarajeva
Dupla kruna će biti najbolji pokazatelj kako je Sarajevo igralo ove sezone, kaže bivši kapiten Bordo tima
16.05.2019. u 13:54
get url
text

Fudbaleri Sarajeva jučer su se okitili šesti put u svojoj historiji titulom pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine. Ekipa Husrefa Musemića tako je napravila prvi korak ka duploj kruni, ali se i po broju pehara osvojenih u najmasovnijem domaćem takmičenju izjednačila sa gradskim rivalom Željezničarom.

Početak sezone koji je obilježio težak poraz od Atalante, koja je sinoć za razliku od Sarajeva ostala bez trofeja nacionalnog kupa, mogla bi završiti trijumfalno, duplom krunom.

Oduševljen zbog Kupa BiH

Bivši kapiten Bordo tima i reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Duljević nije krio oduševljenje zbog trijumfa njegovog nekadašnjeg kluba u Kupu. Fudbaler Dynamo Dresdena u srijedu navečer je putem zvaničnog Instagram profila nekadašnjem timu i navijačima čestitao na velikom uspjehu.

- Kup je naš! Bravoooo - napisao je Duljević u objavi u kojoj je "tagovao" FK Sarajevo i Horde zla.

Reprezentativac BiH je pratio igre Sarajeva u ovoj sezoni...

- U suštini, pratio sam sve utakmice Sarajeva, kada su mi to klupske obaveze dozvoljavale. Mislim da moj bivši klub igra najbolji fudbal u državi ove sezone i nadam da će ako Bog da u subotu to potvrditi osvajanjem titule prvaka - kaže Duljević na početku razgovora za Faktor te dodaje:

- Bit će to prva dupla kruna Sarajeva ikada i jako sam sretan zbog toga. Gledano s aspekta trofeja, ovo je sigurno najbolja sezona u historiji kluba. Bit će to najbolji pokazatelj kako je Sarajevo igralo ove sezone. Od srca čestitam igračima, stručnom štabu, a pogotovo navijačima koji su to sasvim sigurno zaslužili.

U ekipi Husrefa Musemića još ima igrača s kojima je Duljević dijelio svlačionicu.

- U kontaktu sam s fudbalerima s kojima sam igrao. Jasno, poznajem i ove nove momke – priča nekadašnja "sedmica" s Koševa.

Promjena trenera u Dynamu itekako je godila Duljeviću, koji kod bivšeg trenera Maika Walpurgisa nije dobijao mnogo šanse. No, dolaskom Christiana Fiela situacija se drastično promijenila, a sjajni krilni fudbaler je dokazao da je neopravdano bio zapostavljen.

- Sada je super. Zadovoljan sam kako sam odigrao u finišu sezone. Bitno mi je da igram zbog reprezentacije, kako bih u što boljoj formi dočekao nastavak kvalifikacija za EURO 2020. godine. Kod novog trenera imam sasvim drugačiji status, imam osjećaj da me mnogo više cijeni kao igrača – ističe Duljević.

Finska, pa Italija

U ponedjeljak će selektor Robert Prosinečki saopćiti imena kandidata za utakmice kvalifikacija sa Finskom i Italijom.

- Sve nas je malo poremetila ta utakmica s Grčkom u kojoj smo ispustili dva gola prednosti. Jasno da nam je svima žao ispuštenih bodova, ali novi izazovi su pred nama, nove utakmice. Iskreno, očekujem da dobijemo Finsku, a onda ćemo razmišljati o Italiji – kazao je reprezentativac BiH Haris Duljević na kraju razgovora za Faktor.

Duljević je u 24 ovosezonska nastupa postigao jedan gol i zabilježio dvije asistencije, a sezonu završava u nedjelju kada u Dresden stiže drugoplasirani Paderborn. Upravo će se Zmaj i njegove timske kolege jednim dijelom pitati ko će direktno u Bundesligu, Paderborn ili Union Berlin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.