open-navfaktor-logo
search
Porast preminulih i zaraženih
Đukanović upozorio: Zatvoriti granice, zdravlje građana je u ozbiljnoj opasnosti
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u današnjem obraćanju javnosti najavio je zatvaranje granica i ubrzanu imunizaciju jer, kako kaže, zdravlje građana je u ozbiljnoj opasnosti.
02.03.2021. u 14:58
get url
text

- Zdravlje naših građana je u ozbiljnoj opasnosti - naveo je uz apel državnim istitucijama i građanima da se vrate aktivnostima i odgovornom ponašanju kakvo je bilo u prvom talasu pandemije.

Đukanović je konstatovao da su brojke preminulih "stravnične", kao i broj novozaraženih, što zahtijeva uvođenje radikalnijih epidemioloških mjera poput zatvaranja granica za ulazak bez PCR testa, ali i ubrzanje procesa imunizacije stanovništva.

- Više nego ikada potrebni su nam sistemski pristup, timsko djelovanje nadležnih institucija, profesionalnost, efikasnost i solidarnost u obavljanju svih poslova. U tom cilju neophodni su ažurno uvođenje i energična primjena mjera, efikasna kontrola njihovog poštovanja, zatvaranje granice za ulazak u Crnu Goru, bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije u interesu efikasnije i dugoročnije zaštite zdravlja stanovništva - poručio je predsjednik Crne Gore u svom današnjem obraćanju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.