- Populistička, politikantska reakcija Zdravka Krivokapića je ispod svakog nivoa. Ali, njegov problem. Nijesu valjda on i lideri većine koji su se horski oglasili očekivali da ću biti saučesnik u njihovom protivpravnom postupanju, i daljem podrivanju sistema i državnih institucija. Moraju se naučiti da Skupština ne može donositi odluke bez kvoruma, i da se mimo zakonske procedure ne može potvrditi mandat novom zastupniku bez prethodno pozitivnog mišljenja DIK-a - napisao je Đukanović.

O radničkim pravima i drugim posljedicama po bankarski i ekonomski sistem, dodao je Đukanović, morali su brinuti kad su bespravno donosili odluke.

- Ne može ih amnestirati od odgovornosti demagoški pokušaj da za to okrive mene. Nijesu oni pozvani da sude da li sam prekršio Ustav. To neka izvole provjeriti pred nadležnom institucijom - Ustavnim sudom. No, za njih je izgleda i skupštinski poslovnik nedokučivo štivo - napisao je predsjednik Crne Gore.

Zato, dobronamjerni savjet: ne sudite o tome što ne znate, poručio je, i ne branite vi Crnu Goru od mene.

- Na kraju, da biste dobili očekivano uvažavanje, i normalnu kohabitaciju, poštujte ustavne nadležnosti i potrudite se da malo vaspitanije komunicirate - zaključio je Đukanović.