open-navfaktor-logo
search
Susnježica, kiša, snijeg...
Dugoročna prognoza: Početkom februara u BiH nestabilno vrijeme
Nakon vedrog i sunčanog vikenda u Bosni i Hercegovini, početak februara proteći će u znaku nestabilnih vremenskih prilika, ali se od sredine sedmice ponovo očekuje stabilizacija vremena, najavio je federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).
31.01.2022. u 11:44
get url
text

U Bosni će većinom preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa snijegom. Susnježica i kiša prognozira se sredinom dana u nižim predjelima. U Hercegovini izvjesna je kiša u utorak.

Tokom sedmice više sunčanih sati i stabilnije. Vjetar u Bosni slab do umjeren uglavnom sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena, na momente i jaka bura.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od minus sedam i minus jedan u Bosni, na jugu zemlje do tri stepena. Najviše dnevne temperature između jedan i sedam u Bosni, u Hercegovini do 11 stepeni.

U periodu od 7. do 14. februara preovladavat će stabilno vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni je u dolinama i duž riječnih tokova moguća magla.

Temperature zraka u porastu i nešto veće u odnosu na prosječne za ovo doba godine.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od minus dva stepena i minus četiri u Bosni, sedam u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između četiri i 10 stepeni u Bosni do 14 u Hercegovini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.