open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Duel Leicestera i Napolija opravdao epitet derbija, Gazibegović i Sturm nisu izdržali kod Monaca
Fudbaleri Leicester Cityja i Napolija su u jednom od najzanimljivijih duela prvog kola Evropske lige podijelili bodove, a rezultat je na kraju glasio 2:2.
16.09.2021. u 22:57
get url
text

VEZANI TEKST - Rutinska pobjeda West Hama u Maksimiru, Ferencvaros poražen u Njemačkoj

Lisice su povele u devetoj minuti preko Ayozea Pereza. Mreža sastava sa juga Italije zatresla se i u 59. minuti ali je pogodak Patsona Dake poništen poslije intervencije VAR-a zbog nedozvoljene pozicije. Do drugog gola engleski sastav je stigao u 64. minuti, kada je pogodio Barnes, da bi Osimhen pet minuta kasnije smanjio na 2:1. Isti igrač je u 87. minuti, drugim golom večeras, spasio Napoli od poraza, a ovaj susret je tako u potpunosti opravdao epitet derbija.

Interesantan meč odigrali su PSV i Real Sociedad, a utakmica je na kraju okončana s 2:2. Nizozemski sastav poveo je u 32. minuti golom Gotzea, da bi samo dvije minute kasnije Januzaj pogodio za izjednačenje. Već u 39. minuti Isak se pobrinuo za totalni preokret gostiju, da bi Gakpo u 54. postavio konačnih 2:2.

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Gazibegović sa svojim Sturmom držao je "nulu" na gostovanju kod Monaca do 66. minute, a ona je Diatta nakon asistencije Golovina doveo tim iz Kneževina u vodstvo, što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat.

Mesut Ozil se dosta uspješno vratio u Njemačku. Nekadašnji reprezentativac ove zemlje svojim golom iz desete minute susreta doveo je Fenerbahče do prednosti u na gostovanju kod Frankfurta. Na 1:1 izjednačio je Lammers četiri minute prije kraja prvog poluvremena. Rezultat se u nastavku susreta nije mijenjao, iako su gosti iz Istanbula imali priliku za pobjedu u samom finišu. Pelkas je u sudijskoj nadoknadi promašio penal, a potom je pogodak Berishe poništen poslije intervencije VAR-a. Ostalo je 1:1.

Evropska liga, 1. kolo:
Bayer Leverkusen - Ferencvaros 2:1
Betis - Celtic 4:3
Crvena zvezda - Braga 2:1
Dinamo - West Ham 2:0
Galatasaray - Lazio 1:0
Lokomotiv Moskva - Olympique Marseille 1:1
Midtjylland - Ludogorets 1:1
Rapid - Genk 0:1
Brondby - Sparta Prag 0:0
Eintracht Frankfurt - Fenerbahče 1:2
Leocester City - Napoli 2:2
Monaco - Sturm 1:0
Olympiacos - Antwerpen 2:1
PSV - Real Sociedad 2:2
Rangers - Lyon 0:2

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.