open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Duel dva stogodišnjaka, Tuzla City i Zrinjski protiv novajlija
Tri zaostala susreta Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu igrat će se danas.
14.09.2022. u 08:27
get url
text

U Banovićima ćemo svjedočiti duela dva stogodišnjaka - Sloboda će ugostiti ekipu Veleža, dok će prvak i viceprvak Zrinjski i Tuzla City gostovati kod navajlija - Sloge i Igmana.

Tuzlaci su za vikend remizirali sa Željezničarom, a danas će zbog akumuliranih žutih kartona biti uskraćeni za usluge napadača Komazeca, a problema s povredama imaju i standardni stoperi Osmanković i Jusić. Veležov stručni štab, pak, u ovom meču moći će računati i na neumornog ratnika Dinu Hasanovića i mladog Amara Kvakića.

Rođeni su uvezali dvije dobre utakmice, atmosfera u i oko ekipe je sve bolja, a dobra partija u Banovićima ulila bi sigurno dodatnu dozu dobre energije, No u Veležovom taboru svjesni su da do uspjeha protiv po Rođene tradicionalno neugodne Slobode neće biti nimalo lako doći. Uostalom, posmatramo li gol-razliku dva suparnika (Velež 9:7 nakon osam, a Sloboda 8:8 nakon devet utakmica), za očekivati je tvrdu utakmicu dva stogodišnjaka.

Zrinjski je u seriji od tri pobjede, a eventualnim trijumfom u Modriči, gdje Sloga igra svoje utakmice, jasno bi poslali poruku da su glavni kandidati za titulu i ove sezone.

Tuzla City se oporavila od poraza od Veleža, za vikend je slavila kod Sloge i preuzela vrh tabele. Izabranici trenera Dragana Jovića danas će imati priliku da se pobjedom učvrste na vrhu i potvrde da priča o napadu na titulu nije bila "šuplja".

Parovi, sudije i satnica

Igman - Tuzla City (16 sati, Dragan Kesić, bez TV prijenosa)
Sloboda - Velež (16 sat, Adis Mulahasanović, Moja TV)
Sloga - Zrinjski (18 sati, Frano Jelić, Arena Sport)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.