open-navfaktor-logo
search
Žestoko je počelo
Duel Dodika i Stanića: Odmah na početku rasprave, svađa na posebnoj sjednici NSRS-a
Početak rasprave na današnjoj posebnoj sjednici NSRS-a obilježile su svađe i oštre optužbe između člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i šefa Kluba zastupnika SDS-a Miladina Stanića.
27.10.2021. u 13:25
get url
text

Stanić je kritikovao što je za manje od 24 sata od sazivanja Kolegija NSRS-a zakazana posebna sjednica NSRS-a, tvrdeći da se sve dešavalo "preko noći", te da zastupnicima nije ostavljeno dovoljno vremena da se pripreme.

Zatim je poručio Dodiku da, ako tokom svojih obraćanja, "uvrijedi nekoga od zastupnika opozicije", da će oni napustiti skupštinsko zasjedanje, a iznio je i niz optužbi na račun Dodika.

- Ako bilo šta ružno kažete, napustit ćemo – rekao je Stanić.

Nakon njegovog obraćanja, za skupštinsku govornicu je izašao Dodik, te mu poručio da laže.

- Lažete, uporno i bezočno. Šta god mi uradili, vi tražite način da ne učestvujete. Dobili ste nalog iz Sarajeva, ti i tvoj SDS takav, nikakav. Ja sam ovo uradio u skladu sa Ustavom, nisam uradio ništa mimo procedure. Noćas sam došao s puta da bih bio ovdje u NSRS-u. Ti si tehnička, moralna i svaka druga greška – rekao je Dodik Staniću.

Poručio mu je i da "samo kukavice bježe, kada treba da se bore".

- Jedva čekam da izađete i ne budete ovdje, molim vas uradite to. Ovo nije skupština Milorada Dodika – dodao je.

U više navrata je poručio Staniću da ne smije da spominje njegovu porodicu.

Iako je predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović u više navrata pokušao da opomene Dodika na način obraćanja, Dodik je nastavio, uz dobacivanje sa strane Miladina Stanića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.