open-navfaktor-logo
search
Zimska pauza
Dudić zakazao prozivku Veleža, jedan igrač tražio da napusti Rođene
Zimska pauza je u toku, a fudbaleri bh. premijerligaša su trenutno na odmoru i čekaju početak priprema za nastavak sezone.
26.12.2020. u 11:34
get url
text

Tako je i sa fudbalerima Veleža, a trener Rođenih Feđa Dudić je za klupsku televiziju govorio o situaciji u kojoj je ovaj mostarski tim.

- Moramo biti zadovoljni ostvarenim rezultatom na polusezoni. Koliko sam imao priliku da pratim, ovo je poslije rata možda drugi put da je Velež polusezonu završio kao četvrti na tabeli. Veliki rezultat obzirom s kakvim smo se sve problemima susretali i s kakvim smo sastavom igrali - rekao je Dudić na početku razgovora za Velež TV, prenosi SCsport, dodavši da je ekipa 23. decembra nastavila trenirati i to po individualnom programu, te da ne želi da bilo ko na pripreme dođe zapušten:

- Već od 23. smo nastavili s individualnim treninzima. Imali smo deset dana pauze i očekujemo da igrači na pripreme dođu s dobrom podlogom. Nemamo prostora da nekog čekamo, da dođe zapušten. Od prvog dana ćemo raditi s loptom. Ko se ne bude pridržavao, biće mu teško da se uklopi, ali to su dobri momci.

Otkrio je Dudić da će prozivku za nastavak sezone obaviti 14. januara, a da su već dogovorene i neke prijateljske utakmice.

- Početak priprema ćemo obaviti ovdje. Za 27. januar je već zakanaza prijateljska s Tuzla Cityjem. O mjestu ćemo se još dogovorit. Drugu utakmicu igramo 2. februara, ali još nismo odredili protivnika. Odlazak za Antaliju je planiran za 4. februar. Tamo smo već dogovorili dvije utakmice protiv Khimika i Krilya Sovetova - ističe mladi stručnjak na klupi Rođenih.

Govoreći o prijelaznom roku, Dudić kaže da se igrači neće gomilati, te da su potrebna samo dva pojačanja.

- Nećemo puno gomilati igrača. Imamo tri igrača koji se vraćaju nakon povreda i faktički će biti pojačanja. Želimo dovesti igrače na dvije pozicije, jednog u zadnjoj liniji i jednog prema naprijed. Ostalo je još samo 14 kola i s nekim kadrom od 22-23 igrača možemo to izvuči - dodaje Dudić

Bihorac i Ćatić su ranije napustili klub, a Dudić ne očekuje da to učini još neko. Ipak, kaže kako je defanzivac Muharem Ćivić izrazio želju da ide.

- Zasad nema ništa. Muharem Ćivić je zatražio da ide iz kluba, a sad je to na Upravi kluba da odluči, on ima ugovor do ljeta. Vidjet ćemo hoće li mu klub izaći u susret. S ovim igračima kojim istječe ugovor već smo počeli razgovore - otkrio je Dudić.

Velež je na četvrtom mjestu i svakako da se do kraja sezone očekuje borba za izlazak u Evropu.

- Upustit ćemo se u tu borbu za Evropu i pozicija na tabeli nam daje za pravo da se nadamo. Ako mogu druge ekipe koje su s nama u rangu, onda možemo i mi. Mnogo toga će odrediti prva tri kola nastavka. Tempirat ćemo formu da uđemo što spremniji u nastavak prvenstva i da nastavimo s pobjedama.

O ostalim timovima u ligi i kvalitetu PLBiH, Dudić je za kraj rekao:

- Sarajevo je sigurno najviše pokazalo i to pokazuje tabela, mada su i oni imali kriznih perioda, posebno kad su igrali Evropu. Zasluženo su tu gdje jesu. Sve više igrača iz PLBiH dobija pozive u reprezentaciju i to mi je drago. Sigurno ovdje ima kvaliteta, prije je bilo jako teško doći u reprezentaciju. Žao mi je što Zeljković nije dobio priliku radi te korone koja ga je zadesila. Nadam se da će i u buduće selektori obratiti pažnju na igrače Veleža.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.