open-navfaktor-logo
search
Komentar kola
Dudić za Faktor: Sarajevo mora napraviti debelu analizu
Fudbaleri Veleža u trećem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine neporaženi su apsolvirali gostovanje kod Širokog Brijega. Koliko je ono teško za Rođene, najbolje govori podatak da im je ovo prvi bod osvojen na Pecari još od 2007. godine.
13.08.2020. u 16:31
get url
text

Trener Mostaraca Feđa Dudić nije bio zadovoljan partijom svojih izabranika protiv Širokog Brijega, pogotovo u prvom dijelu. Ipak, rezultatom i osvojenim bodom mora biti.

Starteg Veleža za Faktor je analizirao susrete trećeg kola PLBiH u kojem je na šest mečeva postignuto ukupno 12 pogodaka, odnosno dva po susretu.

Željezničar - Borac 2:1
Po svemu prikazanom Željo je ipak zasluženo stigao do treće pobjede u ovoj sezoni. Utakmica možda i nije u potpunosti opravdala epitet derbija kola, ali vidjeli smo tri gola. Bilo je i teško za igrati zbog vremenskih uvjeta, bilo je dosta sparno. Ipak, već u drugom poluvremenu situacija je bila vidno povoljnija. Vjerujte mi u Širokom Brijegu u 19 sati bilo je teško stajati pored terena, a kamoli igrati.

Široki - Velež 2:2
Kad poslije 13 godina osvojiš prvi bod na ovom gostovanju, onda bi morali biti zadovoljni. No, ja sam takav da uvijek želim više, težim ka boljem, i često znam biti nezadovoljan. Široki je bio bliži pobjedi ali smo se mi na kraju uspjeli vratiti. Imali smo i onu situaciju u kojoj se Brandao nije najbolje snašao, ali bilo bi nerealno i nezasluženo da smo pobijedii.

VEZANI TEKST - Velež pokazao zube na Pecari, Rođeni nadoknadili dva gola zaostatka

Sarajevo - Tuzla City 1:0
Cijelu srijedu proveo sam gledajući utakmice, što naše, što drugih timova. Sarajevo je pobijedilo i mogu biti zadovoljni jedino zbog rezultata. Mislim da Tuzla City ne treba da se brine, pokazali su da imaju kvalitetnu ekipu, a rezultat će im se sigurno vratiti. Sarajevo mora napraviti debelu analizu jer im slijede nastupi u Evropi. Utakmice protiv Mladosti i Tuzla Cityja pokazale su određenu nesigurnost, a na struci je da otkrije i otkloni mane i loše strane. I sam Vinko Marinović je nakon utakmice kazao kako je ekipi nedostajalo svježine.

Sloboda - Mladost 3:0
Ključni detalj utakmice bio je isključenje Alića. Stvari se u fudbalu brzo okrenu. Protiv Sarajeva je bio junak utakmice. Da je omjer snaga bio 11-11 ne vjerujem da bi završilo s 3:0 za Slobodu. Treba imati i na umu da je Mladost dosta kasno krenula zbog problema koje su imali.

Krupa - Olimpik 1:0
Važnost utakmice je bila velika. Obje ekipe su u ovaj susret ušle s dva poraza, što se osjetilo i u igri koja je bila manje lijepa na oko. Olimpik je imao svoje šanse. Kod rezultata 1:0 imali su priliku koju je bilo teže promašiti nego zabiti. Krupa se prikazala kao disciplinovana ekipa, a mi ćemo se morati jako dobro pripremiti za duel sa njima.

Zrinjski - Radnik 0:0
Zrinjski je dobro otvorio utakmicu. U prvih 30 minuta igrao je jako dobro. Imali su tri-četiri dobre situacije, pogodili su i stativu. Morali  su povesti, a nisu. Kako je utakmica odmicala Radnik je bio sve sigurniji. Žižović je dosta mijenjao, pokušavao je osvježiti ofanzivu s promjenama, no rezultat je se na kraju nije promijenio.

Mnogo je onih koji su smatrali da će odlazak Nusmira Fajića ostaviti itekakav trag na ekipi Veleža, no Fejsal Mulić, koji je stigao kao zamjena, postigao je dva gola u prva tri kola, oba iz prekida.

VEZANI TEKST - Dudić priznao ono što priznaju rijetki, Karačić nezadovoljan iskusnijim igračima

- Za napadača je najbitnije da daje golove, iako je oba postigao iz prekida, ali šta će biti kad ih počne davati i iz igre? To je ono što se realno od njega i očekuje - kazao je Dudić.

Trener Rođenih u prve tri utakmice dosta je rotirao kada je riječ o sastavu, a česte izmjene pravio je u odbrani, gdje još traži najbolje rješenje za svoj tim.

- Rotiram dosta, ali prema naprijed smo se ustalili. Međutim, u zadnjoj liniji imamo problem, jer smo u tri kola primili pet golova, dok smo u zadnjih pet kola prošle sezone primili samo jedan pogodak, tako da ne mogu biti zadovoljan. Nadam se da ćemo se što prije zabilizovati onako kako ja želim - rekao je strateg Rođenih.

Na kraju razgovara za Faktor Dudić kaže kako mora biti zadovoljan s četiri osvojena boda u prva tri kola, pogotovo zbog rasporeda, koji je prema njemu bio daleko najteži.

- Iskreno, mislim da smo imali daleko najteži raspored. Svi su imali uvjetno rečeno jednog "lakšeg" protivnika. Mislim da nije mogao biti teži, dvije gostujuće utakmice i gradski derbi, i to bez publike, koja je naša velika prednost u takvim susretima. Kada sve saberemo i oduzemomo moramo biti zadovoljni s četiri boda. Najzadovoljniji sam drugim poluvremenom na Grbavici, a smatam da još nismo ni na 50 posto naših mogućnosti, što me raduje jer znam da ima prostora za napredak u igri - poručio je Dudić na kraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.