open-navfaktor-logo
search
Komentar kola
Dudić za Faktor: Nisam siguran da će smjena Osima donijeti nešto Želji
Bez četiri važna igrača, četiri startera, Velež je u derbiju 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine s 1:0 savladao Sarajevo.
14.04.2021. u 20:00
get url
text

Minimalna pobjeda nad aktuelnim prvakom i liderom domaćeg šampionata izabranicima Feđe Dudića donijela je tri izuzetno važna boda u borbi za Evropu, a strategu Rođenih mjesto na klupi idealnog tima 25. kola PLBiH u izboru našeg portala.

VEZANI TEKST - Najbolji pojedinci 25. kola PLBiH: Zec briljirao, odlične partije Hiroša i Hadžića

Dešavanja na premijerligaškim terenima u prošlom kolu za Faktor je prokomentarisao upravo Dudić, čija ekipa već 12 prvenstvenih susreta ne zna za poraz.

Velež - Sarajevo 1:0
Velika pobjeda za nas. Mislim da smo dominirali u prvom poluvremenu, ali realno nije Sarajevo takva ekipa da ćeš dominirati cijeli susret i da će ti dozvoliti da cijelu utakmicu budeš na njihovoj polovini. U jednom trenutku morali smo se povući, što je bio rezultat ulaska Sušića, Velkoskog, Hebibovića i Jukića. Moram biti prezadovoljan ostvarenim rezultatom jer smo do njega stigli bez četiri standarna igrača od kojih je jedan prvi strijelac lige (Obren Cvijanović, op. a.). Mislim da je ovo sigurno najduži Veležov niz bez poraza poslije rata.

Zrinjski - Radnik 3:0
Zrinjski je slavio rutinsku pobjedu, a tako je zaista izgledalo na terenu. Dali su pogodak na vrijeme, a drugim golom riješili su pitanje pobjednika. U ovom meču me iznenadilo to što je Radnik bio jako loš. Protiv nas su nedavno ginuli, ali očito da im je nedostajalo energije.

Borac - Olimpik 3:0
Ovaj susret je preslikana slika meča koji se igrao Pod Bijelim brijegom. Skoro pa identičan. Ono što sam rekao za Radnik jednako važi i za Olimpik s kojim smo također igrali u prošlom kolu.

Široki Brijeg - Krupa 2:2
Bio sam u prilici, kao i većina, gledati tek onaj skraćeni snimak. Mogu reći da Krupa nije slučajno došla do boda, mislim da im je to nagrada za hrabru igru, a i malo im se vratila sreća za dešavanja u prošlom kolu u susretu sa Tuzla Cityjem. Generalno mislim da je Krupa tim koji ima premalo bodova u odnosu na to kakve igre pruža ove sezone.

Tuzla City - Sloboda 1:0
Tuzla City je dominirao prvim poluvremenom, mada je možda remi bio najrealniji ishod utakmice. Ipak, desio se taj penal koji je odluči pobjednika. Iako se Sloboda postavila defanzivno, mislim da je zaslužila više od minimalnog poraza.

Željezničar - Mladost 4:4
Odlična utakmica prije svega. Mladost ima za čim žaliti jer su do 90. minute imali vodstvo 4:2 i nisu izgledali pretjerano inferiorno iako su imali dva igrača manje. Željo je definitivno u krizi, desila se i ta smjena trenera Osima. Nisam siguran da li će  donijeti nešto. Mladost ima par igrača koje bi svako poželio u ekipi. Tu prije svega mislim na Hadžića i Hiroša, tu je i mali Alić te iskusni Dedić koji sve to prati. Mislim i da trener Mladosti radi dobar posao.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.