open-navfaktor-logo
search
Trener Sarajeva
Dudić: Prošle sezone igrao je svaku minutu, a kod nas ga uhvatio maler
Sarajevo će preskočiti meč prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i za Bordo tim sezona će krenuti s malim zakašnjenjem, narednog vikenda.
17.07.2022. u 22:06
get url
text

Tim Feđe Dudića trebao je odmjeriti snage s Tuzla Cityjem na Koševu, ali je meč odgođen na zahtjev gostiju zbog evropske utakmice.

- Iskoristili smo ovaj termin da odigramo jednu međusobnu utakmicu, odličan tempo, zadovoljni smo viđenim. Probali smo još neke varijante koje očekujemo za sljedeće kolo. Bitno je da se kadar popunjava, da imamo sve manje igrača sa strane, sve veću konkurenciju što je za mene jako dobro - rekao je Feđa Dudić, šef struke Sarajeva.

Potom se osvrnuo i na igrače koji su van stroja i one koji su se vratili u tim.

- Drobarov i Avramovski rade individualno. Avramovski će do četvrta raditi individualno, onda ćemo napraviti kontrolni pregled, ako bude ok, trebao bi krenuti s ekipom. Povreda koja se desila u prošloj polusezoni bila je prevelika i potrošiti ga ponovo nema smisla. S njima imamo veliki oprez. Drobarov je protiv Goška iskrenuo zglob, ali nije ništa strašno. Već od iduće sedmice trebao bi biti u trenažnom procesu. Nekako ga maler uhvatio. Svaku minutu je igrao prošle sezone u Bugarskoj, a onda u mjesec dana neke dvije povrede koje su ga odvojile po desetak dana priprema - referirao je Dudić i dodao da su u međuvremenu povrede zaliječili Kapić i Ikić.

Dudić kaže da će 13 ili 14 igrača konkurisati za startere na gostovanju kod Borca.

-Ima dilema, 13-14 igrača je u užem krugu, Suljića koji ima tri kartona. Prije svega želimo dočekati svi zdravi utakmicu. Veliki intenzitet je na treninzima, Boga molimo da se neko ne povrijedi. Prošli smo pripreme bez ijedne mišićne povrede, što znači da je trenažni proces bio dobar - zaključio je trener Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.