open-navfaktor-logo
search
Trener Veleža
Dudić pred gostovanje u Sjevernoj Irskoj: Mislim da smo spremni za velike stvari
Fudbaleri Veleža u srijedu, 14. jula, putuju u Sjevernu Irsku gdje će u četvrtak igrati protiv Coleraine u uzvratnom susretu prvog pretkola Konferencijske lige.
13.07.2021. u 22:07
get url
text

Rođeni su na sarajevskoj Grbavici u prvom susretu svladali predstavnika Sjeverne Irske rezultatom 2:1, a trener Veleža Feđa Dudić istaknuo je kako se u uzvratnom susretu ne planira braniti.

- Nećemo ići tamo da bismo branili ovaj rezultat, izaći ćemo hrabro, postaviti se kao da je prva utakmica i ići na pobjedu. Također nas očekuje malo manji teren nego je to Grbavica, a uvjeti su specifični jer idemo igrati van države i to službenu evropsku utakmicu, pa će nam možda malo biti problem prilagoditi se na početku utakmice, ali očekujem da će na kraju sve biti u našu korist jer smo u prošloj utakmici pokazali da smo bolji od našeg protivnika - kazao je Dudić.

Dodao je kako će Coleraine u uzvratu vjerojatno igrati više napadački.

- Utakmica neće biti ista kao prva. Očekujem da bi protivnik mogao možda odigrati i s dva napadača, promijeniti stil igre i izaći malo više jer ipak imaju jedan gol zaostatka, iako u posjedu ne mogu nešto puno promijeniti, ali sigurno se mogu primaknuti malo više naprijed i tražiti što više prekida iz kojih su opasni, a koje im na Grbavici nismo omogućili. Momci su spremni, jedva čekaju utakmicu i nadam se da će želja, htijenje i zalaganje biti kao što su bili u prvoj utakmici - kazao je Dudić.

Kazao je kako Rođenima motiva neće nedostajati.

- Ne igramo Evropu svaki dan pa da se sada moramo motivisati, možda će biti teže motivisati igrače za prvu prvenstvenu utakmicu. I momci i ja ćemo biti sto posto motivirani i to sigurno neće izostati. Mi smo specifična "klapa", na treningu pokušavamo postići da prije svega prevladava motivacija, smijeh, da su igrači zadovoljni i zaista imamo jednu porodičnu atmosferu. O nekoj nervozi uopće ne razmišljamo, prošli smo dosta toga i želimo samo biti dobri i igrati fudbal. Ova ekipa je sazrela i mislim da smo spremni za velike stvari - istaknuo je Dudić.

Što se tiče igračkog kadra, trener Veleža je naglasio kako nema povrijeđenih.

- Svi koji su bili na Grbavici putuju i za Sjevernu Irsku. Obren Cvijanović i Alen Dejanović nisu još u kadru, ali očekujemo da će učestvovati u ekipnom treningu već u subotu, kada se vratimo, a ovisno od umora pojedinih igrača, možda će i konkurirati za prvenstvenu utakmicu protiv Posušja - kazao je Dudić.

Vezni igrač Veleža Samir Radovac kazao je kako će očekuje čvršću, agresivniju i borbeniju utakmicu nego što je to bila ona prva na Grbavici.

- U prvoj utakmici smo potpuno dominirali, ali nažalost nismo pobijedili s više od jednog gola razlike, ali i dalje smo u prednosti. Znamo što nas čeka, analizirali smo protivnika, ne idemo opušteno nego na pobjedu i nadamo se da ćemo nakon 90 minuta izboriti prolazak dalje - rekao je Radovac.

Duel Veleža i Colerainea na rasporedu je u četvrtak, 15. jula, na stadionu Mourneview Park u Sjevernoj Irskoj s početkom u 21 sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.