open-navfaktor-logo
search
Sarajevo u Modriči
Dudić: Pao nam je teret s leđa, serijom želimo doći gdje nam je mjesto
Sarajevo poslije pobjede protiv Borca gostuje kod Sloge Doboj u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.
13.10.2022. u 17:04
get url
text

Utakmica u Modriči igra se u petak od 18 sati, a na klupu Bordo tima poslije odrađene suspenzije vraća se trener Feđa Dudić.

Dudić je zbog akumuliranih žutih kartona duel protiv Borca pratio s tribina, a smatra da će taj trijumf  biti od velikog značaja za Sarajevo u nastavku sezone.

- Mnogo nam je pobjeda značila na mentalnom planu. Vidim i po momcima da im je pao teret s leđa. Vidjeli smo, pogotovo u drugom poluvremenu koliko je važno dobiti utakmicu. Odustali smo i od svog plana igre. Kad pogledamo utakmicu, ovo je možda na 50 posto naših mogućnosti. Puno boljih utakmica smo odigrali, ali nažalost nismo osvajali bodove.

- Prvo poluvrijeme protiv Borca možemo biti zadovoljni i do postignutog pogotka. Vidio se onda strah da ne primimo gol, da se ne desi neka glupost. Igrali smo svjesno sa što manje rizika do kraja utakmica. Zbog situacije u kojoj se nalazimo to je bio jedini način - osvrnuo se Dudić na dvoboj s Borcem, a onda se okrenuo Slogi, koja ima tri vezana poraza u prvenstvu i sigurno će protiv Sarajeva htjeti da prekine negativnu seriju.

- U Modriči, iako nije njihov teren, jako dobro igraju, pobijedili su Zrinjskog i Veleža. To nam daje znak da se radi o dobroj i kompaktnoj ekipi. Dobro se brane, postave se svi iza lopte, u defanzivnom dijelu znaju šta rade. Imaju prema naprijed Kulenovića, koji je među u boljim napadačima u ligi, Krstovskog, brzinu u Jankoviću. Upoznat ćemo momke sa kvalitetom Sloge iako smo igrali u prvom dijelu sezone, ali ovo neće biti ista utakmica - smatra Dudić.

VEZANI TEKST - Direktorica potvrdila: FK Sarajevo neće igrati na Koševu do kraja polusezone
 

- Probat ćemo da uđemo u pozitivnu seriju i dođemo gdje nam jeste mjesto - u vrhu - dodao je on i naglasio da će na raspolaganju imati veći broj igrača, da ima sitnih povreda i da će putnike u Modriču odabrati nakon što budu okončane pripreme za meč.

Sarajevo je saznalo i rivala u šesnaestini finala Kupa BiH. Bordo tim će na Bilinom polju igrati protiv Čelika. S obzirom na to da je riječ o stadionu koji Sarajevo koristi za domaće mečeve u PLBiH i koristit će do zimske pauze, ne može se kazati da je u Zenici gost...

- Posvećeni smo Slogi, o Čeliku ćemo razmišljati od subote. Prije svega renomirani protivnik s tradicijom, ali i dobrom ekipom. Oni će sigurno ući Prvu ligu FBiH, ovo trenutno što imaju je nivo vrha Prve lige FBiH. Zaista nas očekuje ozbiljan protivnik, nadam se i s punim stadionom. Ne sumnjam da će ta utakmica pobuditi veliko interesovanje - zaključio je trener Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.