open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Dudić otkrio šta je rekao Zvoniću kod izmjene
Trener Veleža Feđa Dudić nije krio zadovostvo zbog pobjede u derbiju
19.10.2019. u 17:18
get url
text

Mostarski gradski derbi pripao je Veležu, a Rođeni su zahvaljujući golu Denisa Zvonića iz 86. minute savladali Zrinjski s 1:0.

Kapiten Rođenih, koji je danas bio rezerva, priliku je dobio u drugom poluvremenu.

Trener Veleža Feđa Dudić nije krio zadovostvo zbog pobjede u derbiju.

- Velika pobjeda, ja sam i najavljivao da ćemo ići na pobjedu i tako smo se postavlili. U prvom poluvremenu je bilo mlo nervoze, nismo imali taj pas koji smo imali protiv Željezničara i Tuzla Cityja, ali posljednjih 25 minuta imali smo takvu dominaciju u posjedu lopte da Zrinjskom nismo dozvolili ništa u tom periodu - rekao je Dudić, te otkrio šta je rekao Zvoniću prilikom izmjene:

- Vjerujte da kad je ulazio da sam mu rekao daj gol iz prekida majstore i drago mi je da je to bio on, jer je bio tragičar u prvoj utakmici i nakon te utakmice se tri dana nije javljao na telefon. Drago mi je zbog njega. Čestitam momcima na pobjedi i čestitam ovoj publici na divnom ambijentu koji samo oni mogu napraviti i nadam se da ćemo nastaviti ovako u prvenstvu.

Staretg Plemića Haris Vukas nije bio pretjerano raspoložen, dalo je to primjetiti i prema izjavi koju je dao odmah po završetku utakmice.

- Nažalost, odlučio je gol iz prekida i želja igrača Veleža, baš u trenucima kad smo pritiskali. Nismo bili, pravi, nažalost izgubili smo. Dolazi Željo, još jedan dan D, ovdje je svaka utakmica dan D - kazao je Vukas.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.