open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Dudić objasnio Veležovu "problematiku", pobjeda u derbiju dodatni impuls za Jakirovića
Gradski derbi između Zrinjskog i Veleža završen je pobjedom domaćeg sastava sa 2:1, a pobjednik je odlučen golom Nemanje Bilbije u 86. minuti susreta.
15.09.2021. u 20:21
get url
text

Rođeni su ako nakon dvije vezane pobjede prije reprezentativne pauze upisali remi i poraz, treći u ovoj sezoni.

- Čestitam Zrinjskom na pobjedi, sigurno nije lako kad primite gol u zadnjim minutama kao mi. Kad vidite rezultat 2:1, pomislili bi da je dobra utakmica, ali svi golovi su praktički bili plod grešaka i pravih prilika je bilo malo - kazao je Dudić.

Velež se uspio na vrijeme vratiti iz rezultatskog zaostatka, ali na kraju su sebi dopustio grešku koju su fudbaleri Zrinjskog kaznili.

VEZANI TEKST - Bilbija odlučio gradski derbi, Zrinjski se pobjedom nad Veležom približio lideru

- Vratili smo se na vrijeme, a onda je u drugom poluvremeno išlo sve prema tome da će biti neriješeno. Potom se desi situacija u kojoj dozvolimo da Bilbija skače sa Radovcem, iako znamo da je Nemanja najopasniji igrač lige u tim stvarima. Tu smo bili kažnjeni i nažalost to je bilo dovoljno da izgubimo. Poslije toga se nije ni igralo, Zrinjski je iskusno priveo utakmicu kraju - rekao je trener Veleža.

Falilo je Rođenima dosta toga za pozitivniji rezultat...

- Falio je posjed lopte, ono po čemu smo poznati, U tom segmentu danas nismo bili pravi, dosta lopti smo nabijali, ali nismo mi samo krivi za to, već i protivnik koji je igrao visoko i pravio pritisak. U sredini smo se malo i krili, nismo željeli da preuzmemo odgovornost, igra nam se svodila na nabijanje naprijed. Nismo pripremali tako utakmicu, nismo htjeli tako da igramo, ali i protivnik se pita, izlazili su visoko i radili ono što njima odgovara, to im je išlo od ruke većinom utakmice - zaključio je Dudić.

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović kazao je nakon utakmice da nije sve odmah lako sagledati...

- Teško je sada sve sagledati, puno događaja zaista i teško je reći šta se sve događalo. Od samog zagrijavanja kada nam je otpao Bekić za susret, pa onda povreda Malekinušić, pa smo morali da se snalazimo pred početak utakmice. Mislim da smo bili bolji upravo za ovaj rezultat. Trebali smo se vratiti i psihološki nakon greške Kukića, ali sabrali smo se i odigrali ofanzivnije. Nije lako odigrati ovakvu utakmicu, jer obje strane žele pobjedu. Mladi igrači su ponovo danas pokazali da imaju ono nešto i to me veseli jer su odigrali jako dobro. Mislim da smo apsolutno zasluženo pobjedili - rekao je Jakirović, te dodao:

- Kada pobijediš u gradskom derbiju to je dodatni implus za samopouzdanje i sigurno da će nam to biti dodatni motiv za nastavak sezone. Vjerujem u ovu ekipu i za sada oni to povjerenje vraćaju nazad i mislim da će sve zaista biti dobro.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.