open-navfaktor-logo
search
Pred duel sa Slobodom
Dudić o posjeti Hordi zla, stanju Drobarova, statusu Abubakara i Krivokapića, potrazi za stoperom...
Trener Fudbalskog kluba Sarajevo, Feđa Dudić je na današnjoj press-konferenciji pred utakmicu sa Slobodom istakao da je ekipa tokom sedmice imala posjetu Hordi zla koji su im pružili podršku.
18.08.2022. u 18:37
get url
text

- Sigurno je da je iza nas težak period, ali radimo sve na taktičkom, fizičkom i mentalnom planu da što prije izađemo iz ove krize. Hvala predsjedniku na podršci, a predstavnici Hordi zla došli su na trening i dali su nam podršku što nam je bitno. To je pokazatelj da smo ujedinjeni i na istoj strani - kazao je Dudić.

Vratio se i na predstavljanje gdje je kazao da niko nije obećavao titule već da se pričalo o cilju.

- Vratio bih se unazad, kada je bilo predstavljanje, govorili smo o jasnim planovima i ciljevima, ali i sezoni koja nas očekuje i šta hoćemo. Imali smo neuspješnu sezonu, došlo je do obrata i tada smo napravili rez gdje je rečeno da ekipa ima dosta uspona i padova i da svi moramo biti smireni i strpljivi. Ekipu je napustilo 17 igrača, došlo je devet, što je veliki broj. Na toj press- konferenciji nismo davali velika obećanja i priče o trofejima. Pričali smo i cilju, da stabilizujemo klub u svim segmentima i izlazak i Evropu i od toga nećemo odustajati - dodao je trener Bordo tima i nastavio:

- Sloboda dolazi u dobrom raspoloženju, igrali su sa Borcem i Tuzlom City, to su ekipe koje pretenduju ka Evropi, nisu primili gol, dosta dobro stoje u odbrani, moramo mnogo pažnje obratiti na to kao i na prekide. Glavni fokus nas je na samim nama. Želio sam igračima da prenesem da rade ono što najbolje znaju, svi su oni ovdje zbog nekih svojih vrlina, neko je dobar dribler, neko ofanzivac, te sam im rekao da rade ono što najbolje znaju, nekad će biti uspješno, nekad neće, ali sam im rekao da to rade na svakoj utakmici stalno. To je bio naš fokus, očekujem pozitivnu reakciju od strane igrača i vjerujem da će biti vidljivo. Utakmice Sarajeva i Slobode privlače veliku pažnju, očekuje nas zanimljiva utakmica zbog našeg stanja, probaćemo da dođemo do pobjede i imamo mir pred derbi sa Željezničarom - rekao je Dudić.

Dodao je strateg Bordo tima da igrači Bordo tima nisu zaboravili igrati fudbal, te da ne treba micati glave nikome jer se krize dešavaju i u većim klubovima od Sarajeva. 

- Sve se analizira danas, kako mi analiziramo druge, tako i oni nas. Vidjet ćemo da li će Vlatko Drobarov biti spreman za sutrašnju utakmicu, odradit će trening, pa ćemo vidjeti, bit će promjena. Nisu ovi momci zaboravili igrati, sad nekome micati glave ne treba, ja jedva čekam da mi se neko dokaže da mu dam šansu da igra u kontinuitetu, oni su svjesni, dobri su u glavi, priče o klanovima su nebuloze, ko širi takve priče ne želi dobro klubu. Volio bih da dođete na trening, ali da mi ne znamo da ćete doći i da se vidi kako treniramo i tu atmosferu. Ja da gledam sa strane, rekao bih da Sarajevo neće izgubiti utakmicu u prvenstvu. Svaki klub dobije flašu sreće na početku sezone, neko je iskoristi odmah, a neko kasnije. Probat ćemo da se izdignemo iznad svega, podvale nam ne gode, ali treba nam problem da vidimo na koga možemo računati - dodao je Dudić, te istakao da veznjak iz Gane Rashid Abubakar nije dobio potrebne papire. 

- Veznjak iz Gane nema pravo nastupa, oko Krivokapića nemam dati kvalitetan odgovor, o tome zna više Emir Hadžić. Ja bih najsretniji bio kada bismo mogli dovesti stopera sa našim papirima, ali ne mogu. Ja bih prvi uperio prstom u njega i doveo ga, ali nema takvog. Planirali smo prodaju Nihada Mujakića, a nismo planirali povrede Marina Aničića, Muharema Trake i Vlatka Drobarova. Jedini nam je konstantan Andrej Đokanović koji nije stoper, ja nisam tražio alibi, uvijek sam sam sebi najveći krivac, ljudi su znali što su me doveli, bez kontinuiteta ne možete ništa postići - zaključio je Dudić.

Utakmica Sarajevo - Sloboda igra se sutra na Bilinom polju sa početkom od 20 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.