open-navfaktor-logo
search
Trener Veleža
Dudić o nastavku PLBiH: Draž je što se svi za nešto bore, protiv Radnika imamo jasnu računicu
Fudbaleri Veleža iz tek 18 pokušaja uspjeli su prvi put otkako se igra Premijer liga Bosne i Hercegovine savladati Slobodu na Tušnju.
17.03.2021. u 11:16
get url
text

Ono što je kazao nakon utakmice u kojoj je njegov tim slavio s 2:1, trener Rođenih Feđa Dudić ponovo je skoro istu stvar.

VEZANI TEKST - Emir Spahić posjetio trening Veleža i razgovarao sa Feđom Dudićem

- Jesam zadovoljan rezultatom. Nisam bio zadovoljan nekim dijelovima utakmice, pogotovo kada smo bili u situaciji 11-9. Nedopustivo je da stojimo tako slabo mi koji 11 na 11 uvijek igramo dobro. Igrali smo tako da se nije primjetilo da ikmamo dva igrača više - kazao je Dudić za Faktor.

Zbog neugodne tradicije gostovanja u Tuzli, ali i zbog "pražnjenja" protiv Borca, pritisak na igračima je bio prilično velik. Potvrđuje to i Dudić.

- Pritisak je bio veliki, ali srušili smo i tu neugodnu tradiciju. Sada smo prilično rasterećeni, a znamo da možemo puno - naglasio je trener mostarskog kluba.

Prema riječima Dudića Premijer liga BiH odavno nije bila zanimljivija, a sličnu stvar za Faktor kazao je trener Borca Marko Maksimović u komenatru 22. kola.

- Sigurno nikad neizvjesnija Premijer liga. Sedam timova se takmiči za Evropi, pet kluboa za opstanak. Draž toga je što se svi za nešto bore, tako da je to sigurno i dobro je što se igra trokružno. Jer da se liga dijeli kao u prošlosti Tuzla City bi igrao u Ligi za opstanak, a praktično bi opstanak imao osiguran. Mislim da je ovakav format takmičenja pun pogodak - rekao je strateg Veleža.

U 23. kolu Rođeni na domaćem terenu sastavu se sa Radnikom, ekipom iz donjeg dijela tabele.

- Igrali smo nedavno sa njima. Gledali smo ih protiv Borca. Znamo šta nas očekuje i imamo jasnu računicu. - zaključio je Dudić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.