navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Slavna pjevačica

Dua Lipa pokazala kako se jogom rješava stresa

Dua Lipa je svima najpoznatija kao pjevačica, no svom popisu talenata može pridodati i impresivne vještine joge.

Objavljeno: 03.06.2022. u 08:47
get url
text

Ova 26-godišnja pop zvijezda objavila je kratki video svog pažljivog stoja na glavi, koji izgleda odlično i svjedok je da pjevačica već neko vrijeme prakticira jogu.

Ovo nije jedini video koji je objavila Dua Lipa u kojem pokazuje odmjerene poze joge.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Ranije je postavila serijal videosnimki i fotografija koji pokazuju njenu snagu i vještine, a čak je napravila i pozu vrane, koja uključuje balansiranje na rukama s potkoljenicama oslonjenim na nadlaktice i podignutim stopalima u zrak.

Nakon što je ušla u tu pozu, Lipa uspijeva spustiti glavu na tlo iz tog položaja i bez napora podiže obje noge kako bi prošla kroz pozu stoja na glavi.

Ovu pozu, zvanu Silamba Sisarsana, Dua radi svaki dan.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Kako kaže, ta inverzija tijela daje joj novu perspektivu.

- Preokretanje tijela isto učini i mome umu. Ta poza mi daje doslovnu i metaforičku različitu perspektivu života, dok radim na svojoj snazi, ravnoteži i fokusu – kaže pjevačica.

S obzirom na to da je riječ o pozi koja, osim snage, traži i puno fokusa, kada svu svoju koncentraciju morate usmjeriti na to da vam jezgra bude čvrsta i dah ravnomjeran, prisiljeni ste pažnju usmjeriti prema unutra, a ne na vanjske stvari što pozu čini, zapravo, idealnom za "micanje stresova" s dnevne liste.