open-navfaktor-logo
search
Duplo dno u autu
Državljanin Srbije pokušao izaći iz Hrvatske sa 16 kila marihuane
Na graničnom prijelazu Macelj, u Hrvatskoj prema Sloveniji, uhapšen je mladić iz Srbije nakon što je policija u njegovom automobilu pronašla 16 kilograma marihuane.
19.09.2021. u 12:32
get url
text
Marihuana u automobilu

Sve se desilo u petak oko 14.45 sati kada je, kako je saopćeno iz policije, na granični prijelaz Macelj, u namjeri izlaska iz Republike Hrvatske, pristupio 28-godišnji državljanin Srbije svojim ličnim automobilom srbijanskih registracijskih oznaka.

- Prilikom granične kontrole, policijski službenik Postaje granične policije Macelj posumnjao je kako se u automobilu krijumčari droga te je izuzeo vozilo na detaljnu graničnu kontrolu. Sumnju na prisutnost droge u vozilu potvrdio je i službeni pas za detekciju droga Aba koji je pozitivno reagirao nakon čega je vozilo zapečaćeno - navedeno je u saopćenju Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Na osnovu naloga Županijskog suda u Zagrebu, u subitu je pretražen automobil te je u posebno prerađenom dijelu prtljažnog prostora, u izrađenom duplom dnu, pronađeno 50 paketa marihuane težine više od 16 kilograma, precizno 16.002 grama.

- Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz krivičnu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i prometa drogama 28-godišnji državljanin Srbije predan je pritvorskom nadzorniku - objavila je policija.

Marihuana u automoilu

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.