Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo falsificiranje isprave, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. U skladu sa Zakonom o strancima, uručeno mu je rješenje o odbijanju ulaska u BiH.

Istoga dana, službenici ove jedinice su na ulasku u BiH na prijelazu Rača otkrili falsificiranu vozačku dozvolu BiH prilikom graničnih provjera bh. državljanina. Prema nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini vozačka dozvola je privremeno oduzeta, a protiv bh. državljanina ovom tužilaštvu bit će dostavljen izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama.

Uz navedeno, službenici JGP Bijeljina su 20. oktobra 2020. otkrili falsificiranu vozačku dozvolu Republike Slovenije koju je na uvid dao državljanin Republike Srbije. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Rača. Prema nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, predmet je ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.