open-navfaktor-logo
search
Srce Bosne
Druženje, koncerti, takmičenja: Najmasovniji rukometni turnir okupio 600 veterana od Slovenije do S. Makedonije
Najmanje 600 sportista, uključujući i rukometne velikane, iz zemalja regiona okupilo se na Vlašiću na najvećem regionalnom rukometnom turniru za veterane i veteranke.
26.03.2022. u 21:25
get url
text
Turnir Srce Bosne 2022

Četverodnevni turnir pod nazivom "Srce Bosne 2022", kojeg organizira VTR "Borac Travnik", trajat će do nedjelje.

No ovo nije samo sportski događaj. Organizatori su se potrudili da ga upotpune kako bi se tokom cijelog dana i večeri sportisti, pristigli od Slovenije do Sjeverne Makedonije, družili i mimo turnira. A druženja su, kako je rekao jedan od posjetilaca, zaista željni. 

Turnir na Vlašiću

- Tu je minimum 600 ljudi. Što se tiče sportskog dijela, ima 35 ekipa, od čega 25 muških i deset ženskih. Organizirali smo i kulturno-zabavni sadržaj. Navečer su kocerti, druženje uz konzumaciju bosanskohercegovačkih proizvoda. Pravimo ćevape, grah, imamo vlašićki sir... To je sve gratis učesnicima turnira - rekao nam je Ajlin Kasum, predsjednik Organizacionog odbora turnira "Srce Bosne". 

Istakao je da je ovo najmasovniji turnir na prostoru bivše Jugoslavije, a traje osmu godinu s tim da je ovogodišnji šesti po redu jer ih je dvije godine koronavirusa onemogućilo da ga organiziraju. 

Turnir na Vlašiću

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.